Güncel Sağlık söyleşimizin bu haftaki oturumunda ‘Türkiye’de yapay kalp çalışmaları ve biyomedikal araştırmalarda gelinen aşama’ konusunu Başkent Üniversitesi İstanbul Hastanesi Kalp Cerrahisi ve Kalp Nakli & Yapay Kalp Merkez Direktörü Prof. Dr. Deniz Süha Küçükaksu, ile konuştuk. Oturumun moderatörlüğünüSağlık Habercisi Ayşegül Aydoğan Atakan yaptı. Youtube kanalımıza abone olarak sonraki webinar ve canlı yayınlarımızdan haberdar olabilirsiniz.
Toplantımızda ele alınan bazı başlıklar:
Türkiye’de organ ve kalp nakli bekleyen hastaların sayısı nedir? Bekleme listelerindeki hastaların ne kadarı nakille hayata dönüyor?
Organ nakli bekleyen hastalara umut olan tıp teknolojilerindeki gelişmeler nelerdir?
Yapay organlar ve yapay kalp pompası gibi sistemlerin son yıllarda giderek önemi arttı. Tıpta ve biyomedikal mühendislik alanında bu sistemler nasıl bir dönem başlattı?
Yapay kalp sistemlerinden bugüne kadar dünyada ve ülkemizde kaç kişi yararlandı?
Türkiye’de çalışmaları 2006’da başlayan yapay kalp pompası geliştirme fikri nasıl ortaya çıktı? Tübitak destekli yürütülen proje hangi aşamada?
Projenin önündeki engeller ve güncel sorunlar nelerdir?
Yapay kalp pompasının hastaya ve ülke ekonomisine yükü ne boyutta? Yerli ve milli proje ile planlanan maliyet hedefi nedir?
Türkiye’de yapay kalp sistemlerine hastaların ulaşmasında ve geri ödeme sisteminde yaşanan problemler nelerdir?
Türkiye’de yürütülen inovatif çalışmalarda en sık karşılaşılan problem nedir? Türk bilim insanlarının aşamadığı sorunlar neler?
Üniversitelerin ve devletin biyomedikal araştırmalara, Ar-Ge çalışmalarına ayırdığı bütçe yeterli mi?
Size daha iyi hizmet verebilmemiz için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Giriş yaptığınız andan itibaren çerez kullanımını kabul etmiş sayılacaksınız.TamamDetaylı bilgi için tıklayın
YORUMUNUZ VAR MI?