Haziran 22, 2016, Enfeksiyonlar, Mevsim Hastalıkları, Üye Yazıları
Güncel verilere göre, yaz aylarına girdiğimiz son dönemde, Bocavirus Tip-1 infeksiyonlarında belirgin bir artış gözlenmektedir. Gelişim Tıp Laboratuvarları’na, mültipleks PCR yöntemiyle solunum yolu mikrobik etkenlerini belirlemek istemiyle 2016 Nisan’da 53, Mayıs’ta…
Mayıs 27, 2016, Sağlık Gündemi, Üye Yazıları
DSÖ, önlem alınmaması durumunda Aedes sivrisineklerinin 18 ülkede virüsü yayabileceğini açıkladı. Bu 18 ülke, en yüksek riskten düşüğe doğru şöyle sıralanıyor: Fransa, İtalya, Malta, Hırvatistan, İsrail, İspanya, Monako, San Marino, Türkiye, Yunanistan…
Nisan 7, 2016, Sağlık Gündemi
Üniversite hastanelerinin çoğu, fiilen iflas durumundadırlar. Bir kısmı, halen 2012 ve 2013 yılında aldıkları malların bedelini ödeyememiş durumdadırlar. Birçok firma ile icralık-mahkemelik haldedirler. Prof. Dr. Paşa Göktaş, mevcut durumu analiz etti.
Kasım 11, 2015, Sağlık Gündemi, Üye Yazıları
Türkiye’nin sağlık sorunları nelerdir? Bazılarına göre, Türkiye’nin sağlık sorunları oldukça azdır ve büyük ölçüde çözülmüş durumdadır. Ama gerçekler hiç de öyle değildir. Türkiye’nin, oldukça boyutlu ve derin sağlık sorunları bulunmaktadır. Bunları özetle…
Ağustos 27, 2015, Sağlık Gündemi, Üye Yazıları
Birkaç gün önce, Sağlık Bakanı ile YÖK Başkanı arasında, üniversite hastanelerinin malzeme sorununu çözmek üzere bir protokol imzalandığı belirtildi. Bu protokol, sorunu çözmez. Neden çözmez? Prof. Dr. Paşa Göktaş, konunun tüm detaylarını analiz eden bir yazı kaleme aldı.
Ağustos 18, 2015, Sağlık Gündemi, Üye Yazıları
Günaydın beyler. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastaneleri batıyormuş. Yakında iflasını açıklayacakmış. Sadece Cerrahpaşa Değil, Tüm Üniversite Hastaneleri Böyle! Sadece Cerrahpaşa mı? Çapa da böyle. Hacettepe de böyle, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri de böyle.
Mayıs 8, 2015, Sağlık Gündemi, Üye Yazıları
Enkaza Sahip Çıkacak Sorumlular Aranıyor! Üniversite hastaneleri konusunda yapılan yanlış düzenlemeler ve uygulamalar, üniversite hastanelerini bir enkaza dönüştürmüş durumdadır. Bugün ise, kimse bu enkazı üstlenmek istemiyor ve üniversite hastaneleri batmaya devam ediyor.
Mart 17, 2015, Üye Yazıları
Gelişim Tıp Laboratuvarları’na gelen hasta örnekleri üzerinde yapılan çalışmalara göre, “Domuz Gribi” adıyla bilinen Influenza A H1N1 vakalarının sayısında artış görülmektedir. 2014 yılının son üç ayında gelen 164 vaka incelenmesinde hiç H1N1 vakası tespit edilmemişti.
Ocak 9, 2015, Aile Hekimliği, Üye Yazıları
Aklın Yolu Birdir! Hastanelerdeki Yığılmaları Azaltmaya Yönelik Arayışlar Var! Basında yer alan haberlere göre, hastanelerdeki ve özellikle de acil servislerdeki yığılmaları önlemek için, hükümetin bazı arayışlar içinde olduğunu anlıyoruz.
Aralık 31, 2014, Hukuk / Mevzuat, Üye Yazıları
Türk Tabipleri Birliği (TTB), yeni hazırlamış olduğu ve daha önceleri TTB Asgari Ücret Tarifesi adıyla anılan, hekimlik uygulamalarına ait işlem listesini, TTB-HUV adıyla yayınladı ve listenin 1 Ocak 2015 tarihi itibariyle uygulamaya konulacağını açıkladı.
Haziran 20, 2014, Sektör, Üye Yazıları
Basında, üniversite hastanelerinin yakında çıkarılacak bir yasayla fiilen Sağlık Bakanlığı’na devredileceği yazılıyor. Konunun akademik yönü ile ilgili çeşitli eleştiriler var. Ancak, henüz konu tüm boyutlarıyla ortaya konulmadığı için, bu yönden fazlaca yorum yapabilecek durumda değiliz.
Şubat 21, 2014, Sağlık Gündemi, Üye Yazıları
Üniversite hastanelerinin iflasa sürüklenmesinin nedenleri hakkında bir yazı kaleme alan Prof. Dr. Paşa Göktaş, mevcut durumun çıkmaza girmesinin nedenleri ve sorunların çözüm yolları hakkında önemli analizlerde bulunarak hükümet yetkililerine sesleniyor.
Şubat 12, 2014, Medyada Sağlık Haberleri, Üye Yazıları
Sağlık sisteminin temel sorunlarının artarak devam ettiğini belirten yazarımız Prof. Dr. Paşa Göktaş, yaşanan sorunları ana başlıklar halinde okurlarımız için analiz ederek çözüm önerilerini dile getirdi.
Kasım 11, 2013, Medyada Sağlık Haberleri, Üye Yazıları
Evet, laboratuvar testlerinin de bir maliyeti bulunuyor. Hem de öyle az bir maliyet değil. Çünkü, tıpta en pahalı ürün teknoloji ve bilgidir. Laboratuvar testleri de bu kategoride yer almaktadır. Prof. Dr. Paşa Göktaş, laboratuvar testleri ile ilgili yaşanan sorunları analiz etti.