Ekim 21, 2017, Fibromiyalji, Üye Yazıları
Kronik yorgunluk sendromu ve hayalet hastalık olarak tabir edilen fibromiyalji kendisini aşırı yorgunluk, halsizlik, kas gruplarında ağrılar vücudun herhangi bir noktasında aşırı hassasiyet ve uykusuzluk belli eder.
Ekim 3, 2017, Diyabet, Fizik Tedavi, Üye Yazıları
Son yıllarda hızla artan diyabet vücudumuzu adeta kemiriyor işin kötü tarafı hiçbir organ bu hasardan kurtulamıyor. Şeker hastalığı yani diyabet öncelikle merkezi sinir sistemimizi tahrip eden bir hastalıktır. Pek çok organı ciddi şekilde olumsuz etkiler.
Eylül 28, 2017, Fibromiyalji, Üye Yazıları
Kronik yorgunluk sendromu ve hayalet hastalık olarak ta tabir edilen fibromiyalji kendisini aşırı yorgunluk, halsizlik, kas gruplarında ağrılar vücudun herhangi bir noktasında aşırı hassasiyet ve uykusuzluk belli eder.
Eylül 22, 2017, Gebelik, Üye Yazıları
Anne adayları için basit egzersizler oldukça rahat hamilelik sürecini sağlıyor. Var oluşun simgesi annelerimizin rahat bir doğum gerçekleştirebilmesi için vücudun buna hazır olması gerekiyor. Bu noktada yapılacak hamilelik egzersizleri anne ve…
Temmuz 22, 2017, Ağrı, Fizik Tedavi, Üye Yazıları
Her ne kadar istemesek de ağrı ve sızılar yaşamımızın bir parçası. Osteopati bilimi gelişmeden önce bu tip ağrı ve sızılar her zaman ağrının bulunduğu bölgeye göre şekillenen tedavi yöntemleriyle giderilmeye çalışılırdı. Osteopati biliminin gelişmesiyle birlikte
Temmuz 14, 2017, Fizik Tedavi, Ortopedi, Üye Yazıları
Doğumumuzdan itibaren çeşitli rahatsızlıklar veya hastalıklar İnsanoğlunun yaşamının bir parçası ve halen sağlık sorunları en önemli sorunların başında geliyor. Skolyoz olarak bilinen omurga eğriliği genellikle çocukluk yaşlarından başlayıp devam eden bir hastalık.
Haziran 9, 2017, Ağrı, Fizik Tedavi, Üye Yazıları
İnsan hayatını etkileyen ağrılar, sızılar veya vücudun her türlü sıkıntısı yaşam kalitemizi son derece olumsuz etkiliyor. Kraniosakral terapi uygulaması yeni bir kavram ama günümüz şartlarında sorunları aşabilmek için oldukça rağbet gören bir uygulama.
Mayıs 24, 2017, Cilt Sağlığı, Mevsim Hastalıkları, Üye Yazıları
Güneşin sıcak yüzünü yavaş yavaş gösterdiği yeni bir tatil sezonu başlıyor. Ancak sağlıklı güneşlenmek istiyorsak güneşlenme saatlerine dikkat etmemiz ve olması gerekenden daha uzun süre ışınlara maruz kalmamamız gerekiyor.
Mayıs 20, 2017, Üye Yazıları
Psikonöroimmünoloji, psikolojik süreçler ile insan sinir ve bağışıklık sistemi arasındaki etkileşiminin disiplinlerarası yaklaşımdır.
Mayıs 10, 2017, Beyin Hastalıkları, Diğer Hastalıklar, Üye Yazıları
Halk arasında inme olarak tabir edilen felcin iki farklı çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan birincisi Hemorajik felç diğeri ise İskemik felç olarak adlandırılırlar. Dünya genelinde yüzde %85 oranında iskemik felç, %15 oranında ise hemorajik felç görülmektedir.
Mayıs 8, 2017, Fizik Tedavi, Üye Yazıları
Modern yaşamın kendisini en çok hissettirdiği alan hiç kuşkusuz sağlık alanında yaşanan gelişmelerdir. Fizyoterapi ve Osetopatik terapi ile yakalanan yeni bir bakış açıları hastalıkların bütüncül yaklaşımlarla değerlendirilip sentezlenerek tedavi edildiği bir çağı getiriyor.
Mayıs 4, 2017, Ortopedi, Üye Yazıları
Osteoporoz nedir? Birçok hastalıkta olduğu gibi kemik erimesi hastalığı da spontane gelişmez. Özellikle vücudun kalsiyum dengesinin bozulduğu ve belli bir yaşın ardından kaçınılmaz olarak gelen doku ve kemik zayıflamaları osteoporozun oluşumunda en büyük etkendir.
Şubat 7, 2017, Diğer Hastalıklar, Üye Yazıları
Kurşun, civa, kadmiyum, arsenik, nikel ve alüminyum. Adlarını bir çok kez duyduğunuz veya hiç duymadığınız bu metaller beyin böbrekler sisteminde birikmeye eğilimlidirler ve biriktikleri yerin normal işlevini ağır hasara uğratabilirler.
Şubat 2, 2017, Sağlıklı Yaşam, Üye Yazıları
Son derece uzun yıllar (125 ila 150 yaşına kadar) yaşayan bazı insan grupları (Pakistan’da Hunzalar, Gürcüler, Ekvator’da Ant dağlarında yaşayan köylüler gibi) hakkında hala ortada dolaşan mitler vardır. Ancak bilimsel araştırmalar bu iddiaları çürütmüştür.
Ocak 10, 2017, Depresyon, Ruhsal Sağlık, Üye Yazıları
American Journal of Epidemiology dergisinde yayımlanan bir makale de; düzenli egzersiz yapmak, spor veya yürümek gibi aktif hareketliliğin kişilerde anksiyete depresyon, panik atak şikayetlerinde azalma oluşturduğunu yazmış.