Haziran 9, 2019, Beyin Hastalıkları, Parkinson
Parkinson, beyinde dopamin üreten hücrelerin zamanla yok olmasıyla görülen bir hastalıktır. İlaç tedavisi ve ameliyat Parkinson tedavisi seçeneklerindendir.
Nisan 13, 2019, Beyin Hastalıkları, Epilepsi
Epilepsi tedavisine, hasta kapsamlı olarak değerlendirildikten sonra karar verilir. İlaca dirençli hastalarda ameliyat ve pil uygulaması tercih edilebilir.
Ocak 29, 2019, Ağrı, Sağlık Sözlüğü
Nevralji, vücudun çeşitli yerlerinde ortaya çıkan, elektrik çarpması, batma, bıçak saplanması, yanma, uyuşma şeklinde tarif edilen şiddetli ağrılardır.
Ocak 17, 2019, Beyin Hastalıkları, Sağlık Sözlüğü, Üye Yazıları
Nöroloji, sinir sistemi bozuklukları ve hastalıklarının teşhis ve tedavisiyle ilgilenen tıbbi bir bilim dalıdır. Nöroloji uzmanına nörolog denir.
Ocak 15, 2019, Genetik Hastalıklar, Sağlık Sözlüğü
ALS hastalığı, kasları uyaran motor sinirlerdeki harabiyet nedeniyle oluşan ve kas güçsüzlüğüyle seyreden ciddi bir hastalıktır.
Aralık 29, 2018, Ağrı, Migren
Migren ağrılarında ilaç tedavisinin yanında bazı yaşam değişiklikleri, akupunktur, botoks gibi alternatif tedaviler de yaygın olarak kullanılmaktadır.
Aralık 22, 2018, Multipl Skleroz, Sağlık Sözlüğü, Üye Yazıları
Multipl skleroz, beyin ve omuriliği etkileyebilen, görme, denge, kas kontrolü ve diğer vücut fonksiyonlarında ciddi sorunlara neden olan bir hastalıktır.
Mayıs 2, 2018, Parkinson, Sağlık Sözlüğü
Parkinson hastalığı, yavaş ilerleyen, beyin hücrelerinde hasar ve kayıplara neden olan genellikle 55-65 yaşları arasında görülen nörolojik bir hastalıktır.
Mart 1, 2018, Alzheimer, Sağlık Sözlüğü
Alzheimer, hafıza, düşünce ve davranış problemlerine neden olan unutkanlık tipi bir beyin hastalığıdır. Genellikle 60 yaş sonrası gelişir ve yavaş ilerler.
Ocak 7, 2018, Beyin Hastalıkları, Epilepsi, Sağlık Sözlüğü
Epilepsi, (sara) tekrarlayan nöbetlere neden olan bir beyin hastalığıdır. Nöbet krizleri şiddetli kas spazmlarına ya da bilinç kaybına neden olabilir.
Mart 22, 2016, Alzheimer, Beyin Hastalıkları, Sağlık Sözlüğü
Demans (bunama), hafıza, dil yetileri ve soyut düşünme, gibi zihinsel işlevlerde görülen yetersizlik durumudur. İleri yaşla birlikte artar.
Mayıs 25, 2015, Beyin Hastalıkları, Multipl Skleroz, Sağlık Sözlüğü
Multiple Skleroz (MS) hastalığı beyindeki siniri koruyan kılıfın hasar görmesi ile oluşur. Görme kaybı, güçsüzlük ve denge kaybına neden olur