OECD Sağlık Verileri: Türkiye’deki hemşirelerin %76’sı yurt dışında çalışmak istiyor
Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) Sağlık Verileri 2022’ye göre, Türkiye 100 bin nüfusa düşen toplam hemşire sayısında 43 ülke...
DevamıDr. Enes Başak ve Niyazi Tekin şimdi arkadaşlar 3 yıl 10 ay önce
Dr. Enes Başak ve Dr. Yakup Gokhan DOĞRAMACI şimdi arkadaşlar 3 yıl 10 ay önce
Dr. Enes Başak ve Dr. Handan Karahan şimdi arkadaşlar 4 yıl önce
sena çukur ve Dr. Enes Başak şimdi arkadaşlar 7 yıl önce
Öğr. Şeyma Nur Şahin ve Dr. Enes Başak şimdi arkadaşlar 7 yıl 3 ay önce
Dr. Enes Başak yeni İntörn hekim mevzuatı oluşturulması için tüm kesimlerin desteği gerekiyor yazısını yazdı 8 yıl 3 ay önce
İntörn hekim mevzuatı oluşturulması için tüm kesimlerin desteği gerekiyorBildiğiniz üzere tıp fakültesi son sınıf öğrencilerine ‘‘intörn hekim’’ denir. Bu, artık öğrencilikten çıkıp hekim olmanın ilk ve en önemli adımı. Peki bu adım toplum ve üniversitedeki hocalar, asistanlar ve diğer sağlık çalışanları arasında ne kadar dikkate alınıyor?
Dr. Enes Başak ve Uz. Dr. Yaşar İsmayilov şimdi arkadaşlar 9 yıl önce
a ve Dr. Enes Başak şimdi arkadaşlar 9 yıl 2 ay önce
Serdar Beyazay ve Dr. Enes Başak şimdi arkadaşlar 9 yıl 2 ay önce
Dr. Enes Başak yeni Temporal kemik fraktürleri yazısını yazdı 9 yıl 5 ay önce
Temporal kemik fraktürleriTemporal kemik fraktürleri, genellikle künt kafa travması sonrası gelişir; %30-75. %71’i 11-40 yaş arasında görülmektedir. %76’sı erkektir. Genellikle, künt travma sonrası, kafaya yandan gelen travmalar sonucu meydana gelir. Temporal kemik fraktürlerin nedenleri ve tedavisi
Dr. Enes Başak yeni Larenks hastalıklarında belirtiler ve tanı yazısını yazdı 9 yıl 5 ay önce
Larenks hastalıklarında belirtiler ve tanıLarenks hastalıklarında belirtiler ve tanı konusunda kapsamlı tıp fakültesi ders notu: Larenks hastalıklarında rastlanan en sık semptom ses değişikliğidir (disfoni). Sesin hiç çıkarılamamasına ise afoni adı verilir.
Dr. Enes Başak yeni Yenidoğan işitme taraması yazısını yazdı 9 yıl 5 ay önce
Yenidoğan işitme taramasıKonuşma ve lisan gelişimi açısınadan ilk 6 ay kritik dönemdir. İşitme kaybı prevalansı 1.5-6 100000. 35-40 dB kayıp günlük konuşmanın %50 kaçırılmasına sebep olur. Risk gruplarında tarama gerçek işitme kayıplıların %50 sini yakalar.
Tuğba Başaran ve Dr. Enes Başak şimdi arkadaşlar 9 yıl 5 ay önce
Stj Dr Serhat Eker ve Dr. Enes Başak şimdi arkadaşlar 9 yıl 5 ay önce
Dr. Enes Başak yeni Larenks enfeksiyonların tanı ve tedavisi yazısını yazdı 9 yıl 5 ay önce
Larenks enfeksiyonların tanı ve tedavisiLarenks hastalıkları çok geniş bir semptom ve bulgu spektrumuna sahiptir. Ses kısıklığı en sık rastlanılan semptomdur. Öksürük, ağrı, stridor, afoni ve dispne diğer görülebilen semptomlardandır. Bununla beraber etkene göre sistemik belirtiler de gözlenebilir.
Dr. Enes Başak yeni Farengeal hastalıklar yazısını yazdı 9 yıl 5 ay önce
Farengeal hastalıklarFarengeal hastalıklar: Nazofarenks, Orofarenks, Farenks, Orofarenks, Hipofarenks, Akut farenjit, Waldeyer halkası, Adenoid hipertrofisi, Tonsilla palatina, Akut tonsillit, Perit Enfeksiyöz mononükleoz (glandular fever), Kronik tonsillitonsiller abse (Quinsy), Retrofaringeal abse, Parafarengeal abse, Vinsent anjini hakkında kapsamlı bilgi…
Dr. Enes Başak yeni Burun ve paranazal sinüs tümörlerinin tanı ve tedavisi yazısını yazdı 9 yıl 5 ay önce
Burun ve paranazal sinüs tümörlerinin tanı ve tedavisiParanazal sinüsler ve burnun neoplazmları (sinonazal neoplazmlar), oldukça nadir olup solunum ve sindirim yolları tümörlerinin % 3’ünü, tüm malignansilerin de % 1’ini oluştururlar. Paranazal sinüsler ve burnun tümörlerinin nedenleri, tanı, evrelendirme ve tedavisi…
Dr. Enes Başak yeni Oral kavite mukoza hastalıkları tanı ve tedavisi yazısını yazdı 9 yıl 5 ay önce
Oral kavite mukoza hastalıkları tanı ve tedavisiOral kavite mukoza hastalıkları: Dil veya ağızda yanma, rekürren aftöz stomatit, travmatik ülser, eritroplaki, sistemik hastalıklar, liken planus, lökoplaki, kandidiyazis, gibi hastalıkların nedenleri tanı ve tedavisi
Dr. Enes Başak yeni Ototoksisite nedir, tedavisi ve ototoksisite yapan ilaçlar yazısını yazdı 9 yıl 5 ay önce
Ototoksisite nedir, tedavisi ve ototoksisite yapan ilaçlarOtotoksisite nedir; çeşitli terapötik ajanlar ve kimyasal maddelerle karşılaşma sonucu koklear ve vestibüler organda ortaya çıkan hasarlanmaya verilen genel bir isimdir. Ototoksisite, işitme kaybı ve denge bozukluğuna yol açan önemli bir rahatsızlıktır.
Dr. Enes Başak ve Dt. Meriç Berkman şimdi arkadaşlar 9 yıl 6 ay önce