OECD Sağlık Verileri: Türkiye’deki hemşirelerin %76’sı yurt dışında çalışmak istiyor
Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) Sağlık Verileri 2022’ye göre, Türkiye 100 bin nüfusa düşen toplam hemşire sayısında 43 ülke...
Devamıİnt Dr. Ceyda Ekber Basın Odası grubunda bir güncelleme yayınladı 10 yıl 7 ay önce · 10 yıl 7 ay önce güncellendi
Doktora darpta cazai müeyyide harfiyyen uygulansın
Darbedilen doktor Gökçen:- “Sağlık personeline şiddete yönelik cezai müeyyidelerin harfiyen uygulanmasını istiyorum”
Hendek ilçesinde sağlık çalışanları, görevi sırasında iki kişi tarafından darbedilen doktora destek amacıyla bir araya geldi.
Restoranda bir…[Devamını oku]
MK Bilim ve Hayat grubunda bir güncelleme yayınladı 10 yıl 8 ay önce
Kök hücreler artık herkes için ulaşılabilir olacak
Harvard Üniversitesi’nden bilimadamlarının Japon meslektaşları ile birlikte kök hücrelere benzer hücreler elde etmeye yönelik olarak gerçekleştirdikleri bilimsel çalışmanın sonuçları Nature Dergisi’nde yayımlandı.
Bilimadamları, devrim niteliğindeki söz konusu çalışmalarının sonucunda, sitri…[Devamını oku]
MK Bilim ve Hayat grubunda bir güncelleme yayınladı 10 yıl 8 ay önce
Kodlanmış genler kanserle savaşacak
Türk ve Fransız bilim adamları, TÜBİTAK ile Fransız Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi (CNRS) ortaklığında yürütülen projeyle genlerin kodlanarak Kanser tedavisinde kullanılan ilaçların, sadece kanserli hücreleri etkilemesini sağlamak üzere çalışıyor.
Türkiye’den İzmir Ekonomi ve Dokuz Eylül üniversiteleri ile…[Devamını oku]
Medikal Akademi yeni Bel fıtığında yanlış uygulamalar felce neden oluyor yazısını yazdı 10 yıl 8 ay önce
Bel fıtığında yanlış uygulamalar felce neden oluyorÜlkemizde bel fıtığı konusunda bilimsellikten uzak ve yanlış uygulamalar nedeni ile hastalar kalıcı hasarlar sonucu sakat kalabiliyor. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Halit Çavuşoğlu, bel fıtığı tedavisi ve yapılan yanlış uygulamalar hakkında bilgi verdi.
Dr. Enes Başak Tıbbi Mizah grubunda bir güncelleme yayınladı 10 yıl 9 ay önce
Stj. Seda Nur HAN Tıp Öğrencileri grubunda bir güncelleme yayınladı 10 yıl 9 ay önce
Merhaba arkadaşlar;
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak 25-26-27 Nisan 2014 tarihinde ANADOLUNUN ZİRVESİ ERZURUM’DA Prof. Dr. Önder Tan ve Yard. Doç. Dr. Osman Enver AYDIN’ın akademik danışmanlığını yaptığı, Türkiye’de bir İLK olan PLASTİK VE REKONSTRÜKTİF CERRAHİ ULUSAL ÖĞRENCİ KONGRESİNİ duyurmaktan büyük mutluluk ve onur duyarız.
Muh…[Devamını oku]
MK yeni Çoklu damar tıkanıklıklarında ilk tercih: by-pass mı olmalı? yazısını yazdı 10 yıl 10 ay önce
Çoklu damar tıkanıklıklarında ilk tercih: by-pass mı olmalı?Dünyada en yaygın hastalıkların başında gelen kalp hastalıklarında sıkça uygulanan stend ve by pass uygulaması konusunda Türk doktorlarının 6 bin kişi üzerinde yaptığı son araştırma JAMA Internal Medicine’da yayınlandı.
Medikal Akademi yeni Anne olmak için daha ne kadar süreniz kaldı yazısını yazdı 10 yıl 10 ay önce
Anne olmak için daha ne kadar süreniz kaldıSon yıllarda anne adaylarına uygulanan kanda yapılan basit bir hormon testi ile kadının biyolojik saatinin ne hızla işlediği ve menopoz yaşı tahmin edilebiliyor. Kariyer planlamaları nedeniyle çocuk yapmayı daha ne kadar erteleyebileceğinizi AMH (Anti-Müllerian Hormon) testi ile öğrenebilirsiniz.
Medikal Akademi yeni Sağlıklı yaşlanma ve yaşlılık hastalıklardan korunma yolları… yazısını yazdı 10 yıl 10 ay önce
Sağlıklı yaşlanma ve yaşlılık hastalıklardan korunma yolları…İnsan ömrünün uzamasıyla birlikte sağlıklı bir yaşlılık anlayışı da modern hayatta yerini almaya başladı. Peki yaşlılıkla birlikte gündeme gelen hastalıklara karşı ne gibi önlemler alabilirsiniz? Geriatri Uzmanı Doç. Dr. Berrin Karadağ, yanıtlıyor.
Medikal Akademi yeni Sinüzit ağrılarını başlamadan önleyin! Korunma yöntemleri ve tedavisi yazısını yazdı 10 yıl 11 ay önce
Sinüzit ağrılarını başlamadan önleyin! Korunma yöntemleri ve tedavisiŞiddetli göz ve baş ağrısına neden olan sinüzitin artmasının en önemli sebebi ise kış aylarında kapalı ortamlarda çok vakit geçirilmesi. KBB Uzmanı Dr. Naser Dadaşzade, sinüzit ve sinüzitin belirtilerini en aza indirmenin yolları hakkında bilgi verdi.
Dr. Dilek Arslan yeni Gestasyon ve plasenta hastalıkları yazısını yazdı 10 yıl 11 ay önce
2010 senesi, ekim ayı. şişli etfal hastanesi acilinde, kulak burun ve boğaz kliniği acil tetkik odasının kapısındaki kağıtta yazan yazı şu şekilde:
“serviste hasta bakmaya çıktım. yarım saat içerisinde dönerim. 22:00”
odanın kapısında 2 tanesi sedyede olmak üzere yaklaşık 6 tane hasta var. hasta yakınlarından birisi kapıdaki yazıyı sökerek, si…[Devamını oku]