Ekim 2, 2023, Güncel / Literatür, Üye Yazıları
Nadir hastalıklar, yaşamı tehdit eden veya engellilik yaratabilen hastalıklardır; yaklaşık %80’i genetik kökenlidir. Dünyada yaklaşık 473 milyon, Türkiye’de ise 5 ila 6.4 milyon kişi nadir hastalıklardan muzdariptir.
Aralık 21, 2022, Güncel / Literatür, Üye Yazıları
Sitikolin, riboz, pirofosfat, sitozin ve kolinden oluşan bir fosfolipiddir. Sitikolinin antioksidan etkileri, aktif olarak 2000’li yıllardan bu yana Japonyada M.Fiorovanti ve M.Yanagi tarafından çalışılmış ve klinik kullanımı aynı grup tarafından birçok makalede yayınlanmıştır.
Kasım 7, 2021, Sağlık Gündemi, Üye Yazıları
İlaç sektörü ve akademi, COVID-19 için tedavi edici ilaçlar geliştirmek amacıyla hızla çalışmalar yürütmektedirler. Halen tedavide kullanılan ilaçlar arasında, atazanavir, lopinavir ve litonavir, remdesivir, favipiravir, nitazoksanid, ribavirin ve tosilizumab bulunmaktadır.
Nisan 20, 2021, Güncel / Literatür, Sağlık Gündemi, Üye Yazıları
COVID-19 pandemisi 192 ülkede yükseköğretim de dahil her türlü seviyede eğitim alan 1.7 trilyon öğrenciyi ve 63 milyon öğretim elemanını etkiledi. Pandemide e-öğrenme kullanımı inanılmaz bir hızla arttı ve e-öğrenme endüstrisi hızla gelişti…
Mart 17, 2021, Beslenme ve Diyet, Eczacılık, Farmasötik / İlaçlar, Üye Yazıları
Geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları, önceki yıllarda tıp eğitiminin ve tedavi destek alanlarının dışında kalmaktaydı, ancak günümüzde hastaların sağlığını korumada önleyici ve iyileştirici olarak kullanılmakta ve giderek önemi vurgulanmaktadır. Geleneksel…
Eylül 12, 2020, Sağlık Gündemi, Üye Yazıları
2030’lu yıllarda, sağlık hizmetlerinin sadece araştırma labratuvarlarının ortaya koyduğu yeni medikal teknolojilerle değil aynı zamanda grafikleri giderek yükselen “bilgisayar teknolojileri” ve uzun vadede ortaya çıkması beklenen “sosyodemografik eğilimler” ile şekilleneceği öngörülmektedir.
Mayıs 25, 2020, Güncel / Literatür, Sağlık Gündemi
Üniversiteler ve yükseköğretim kurumları bugün yaşadığımız COVID-19 pandemisi ve onun yarattığı yüksek düzeydeki kriz nedeniyle eğitimle ilgili yeni paradigmalar ve koordinasyon mekanizmaları üzerinde yoğun çalışmalar yürütmektedirler.
Mayıs 7, 2020, Bilimsel Makaleler, Farmasötik / İlaçlar, Üye Yazıları
İlaç geliştirmek, disiplinlerarası yürüyen ve birbirine bağımlı birçok evrede çalışmaların yapıldığı, sonuca ulaşması yıllar alan bir süreçtir. Ayrıca, ilaç sektörü AR-GE’sini diğer sektörlerinkinden ayıran en önemli özellik, klinik araştırmaları sürecinin insan katılımlı olmasıdır.