Son yıllarda laboratuvar tekniklerinin ve yeni tedavilerin tüp bebek uygulamalarında dünya genelindeki başarı oranını ortalama %50’lere getirdiğini ifade eden Op. Dr. Türkoğlu, “Bu oran anne adayının yaşıyla da orantılı. 30 yaşın altındaki denemelerde başarı oranı %50’lerin de üstüne çıkarken, 40 yaş üzerinde ise %15’in altına düşüyor. Yumurta ve sperm kalitesi, tüp bebek uygulaması sonrası elde edilen embriyoların kalitesi, rahmin ve tüplerin durumu, kaçıncı deneme olduğu, anne adayının ruhsal durumu, çiftin tedaviye uyumu gibi faktörler de gebelik şansını değiştiriyor” dedi.
Türkiye genelinde çocuğu olmayan çiftlerin tedavi için başvuruda gecikmeleri nedeniyle ortalama başarı şansının hasta yaşına göre değişmekle beraber %30-40’larda olduğunu ifade eden Op. Dr. Türkoğlu, “Tüp bebek tedavisinde en yüksek başarı 35 yaşın altındaki anne adaylarında sağlanıyor. Bizim merkezimize başvuran çiftlerin demografik yapısına baktığımızda 35-45 yaş aralığını görüyoruz. Son üç yıllık gebelik oranlarına baktığımızda Türkiye ortalamasında bulunduğumuzu görüyoruz” ifadelerini kullandı.
Erdem Hastahanesi Tüp Bebek Merkezi’ne çocuk tedavisi için başvuran çiftlerin değerlendirmesi, ilk muayeneleri ve sperm testleri yapılıyor. Gerekli tetkik ve tedavi protokolleri belirlendikten sonra en kısa sürede tedaviye başlanıldığını belirten Op. Dr. Türkoğlu, “Çocuk özlemi çeken çiftlerimiz, toplumsal durumumuz nedeniyle bu aşamaya kadar bile gelirken bazen zorlanabiliyorlar. Erdem Hastahanesi olarak biz de çiftlerimize her türlü kolaylığı sağlayarak destek olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
YAZIYI PAYLAŞ
YORUMUNUZ VAR MI?