Türkiye, medikal estetik pazarında dünya beşinciliğine yükseldi

Yazan Hatice Pala Kaya
Kategori: Sağlık Gündemi, Üye Yazıları Print

Son yıllarda medikal estetik uygulamalarında önemli atılımlar yapan Türkiye dünya beşinciliğine yükseldi. Bu başarıda yüksek standartların yanında rekabetçi fiyatlarda önemli rol oynuyor; Avrupa ve Amerika’da botoks uygulamaları Türkiye’den üç kat daha pahalı. ISAPS (Uluslararası Estetik Plastik Cerrahlar Birliği) verilerine göre, ameliyat dışı estetik müdahaleleri içeren “medikal estetik” uygulamalarında Türkiye dünyanın 5. büyük pazarı oldu. Medikal estetik ve estetik cerrahi pazarı küresel olarak 6 milyar Euro büyüklükte tahmin ediliyor. Pazarda büyük payı estetik cerrahi alsa da medikal estetik uygulamaları hızla yükseliyor. Saç ekimi, botoks, dolgu, epilasyon, lazerle cilt uygulamaları, kimyasal peeling gibi uygulamalarında Türkiye’nin küresel olarak üst sıralarda olduğu belirtildi.

Son dönemde çevre ülkelerden çok sayıda sağlık turistinin geldiği saç ekiminde ise Türkiye, ABD ve Hindistan’ın ardından en fazla uygulama yapılan üçüncü ülke oldu. ISAPS verilerine göre medikal estetik uygulamalarında en fazla botoks tercih edildi. Botoksu sırasıyla dolgu, epilasyon, lazerle cilt yenileme ve kimyasal peeling izledi.

Yapay zekanın Hematoloji ve Onkolojide kullanımı hızla artıyor!

Türkiye uygulama ücretleri Avrupa’dan çok daha ucuz

Medikal Akademi’ye değerlendirmelerde bulunan Dr. Yasemin Savaş, Türkiye’ye yönelik ilginin yüksek olmasının iyi uygulama yanında bedellerdeki düşüklüğün etkili olduğunu belirtti. Dr. Savaş, uygulama kalitesinin Avrupa’nın birçok ülkesinden olumlu yönde ayrıştığını belirterek, “Medikal estetik hem Türkiye’de hem dünyada, sağlıklı bir yaşam için ihtiyaç haline geldi. Özellikle İstanbul, medikal estetik için Avrupa’nın önde gelen merkezlerinden biri oldu.

Sektör olarak büyük yatırımlar yapıyoruz ve yüksek hizmet kalitesi ile farklılık yaratıyoruz. Avrupa ve Amerika’da estetik ve güzellik amaçlı botoks uygulamaları Türkiye’den yaklaşık üç kat daha pahalı. Bu da bizim için büyük avantaj. Yurtiçi ve yurtdışında talebin, önümüzdeki yıllarda da artacağını öngörüyoruz” dedi.

Sağlık turizmi, turizm krizinden etkilenmedi

Dr. Yasemin Savaş, Türkiye’nin 2016’da genel turizmde yaşadığı yüzde 30 daralmaya karşılık, sağlık turizminde en önemli merkezlerden biri olmayı sürdürdüğünü ve bir önceki yıla göre turist sayısında yüzde 5’lik bir artış gözlendiğini hatırlattı.

Medikal estetik uygulamaların gerek sağlık turizmi gerekse iç pazardaki büyümeyle ekonomiye ve istihdama katkı verdiğini belirten Dr. Savaş, bu alana yönelik ana tehdidin ise “tezgah altı” ya da “merdiven altı” tabir edilen yetkin kişilerin olmadığı hatta kayıt dışı çalışan birimlerden geldiğini vurguladı. Dr. Savaş, diğer unsurları bir yana yanlış uygulamaların insan sağlığı açısından ağır sonuçlar doğurabildiğini kaydetti.

YAZIYI PAYLAŞ

YORUMUNUZ VAR MI?

guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Araç çubuğuna atla