Travazol krem, mantar enfeksiyonlarının tedavisinde etkili olan bir topikal ilaçtır ve özellikle cildin farklı bölgelerinde ortaya çıkan kaşıntı, yanma ve ağrı gibi rahatsızlıkların giderilmesinde kullanılır. İçeriğindeki izokonazol nitrat mantar enfeksiyonlarına karşı antifungal bir etki gösterirken, diflukortolon valerat ise iltihabi durumları ve alerjik cilt reaksiyonlarını baskılayan bir kortikosteroiddir. Genellikle günde iki kez uygulanması önerilen Travazol, düzenli kullanımda semptomların azalmasına yardımcı olur. Ancak, uzun süreli ya da geniş bir alana uygulanması yan etkilere yol açabilir. Bu nedenle ilacı doktor kontrolünde ve önerilen dozlarda kullanmak önemlidir.
İçindekiler
Travazol krem, cildin çeşitli bölgelerindeki mantar enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılan topikal bir ilaçtır. Etkin maddelerinden biri olan izokonazol nitrat bir tür antifungaldir. Dermatofit ve mayalara, maya benzeri mantar ve küflere karşı etkilidir. Diğer etkin madde diflukortolon valerat, iltihabi ve alerjik cilt durumlarında iltihabı baskılayan, kaşıntı, yanma ve ağrı gibi semptomları rahatlatan bir kortikosteroiddir. Eczanelerde sadece krem formunda satılan Travazol’ün 1 gramı 10 mg izokonazol nitrat ve 1 mg diflukortolon valerat içerir. Doktorunuza danışmadan kullanmayınız.
Travazol krem aşağıdaki deri mantar enfeksiyonlarının ve bu enfeksiyonlar nedeniyle oluşan kaşıntı, yanma, sızı gibi semptomların tedavisinde kullanılır:
Kaşıntı neden olur? Ne iyi gelir? Türleri ve tedavi yöntemleri
Kortizon nedir? Ne için kullanılır? Faydaları ve yan etkileri
Doktorunuz farklı bir kullanım önermediyse Travazol krem genellikle günde 2 defa hastalıklı deri bölgesine sürülerek uygulanır. Doktorunuzun da takibiyle birlikte tedavi, semptomlar iyileşmeye başladıktan 2 hafta sonra sonlandırılır ve doktorunuz gerekli görürse tedaviye (özellikle kasık ve genital bölgelerde) kortikosteroid içermeyen bir ilaçla devam edilir.
Vajinal mantar enfeksiyonu nedir? Belirtileri, nedenleri ve tedavisi
Travazol kremin bir defalık fazla doz (geniş cilt bölgesine uygulama) ya da yutulması ciddi bir risk oluşturmaz. Ama siz yine de kullanmanız gerekenden fazla Travazol kullandığınızı düşünüyorsanız doktorunuza danışın.
Travazol krem kullanırken mikonazol, ekonazol ve tiokonazol içeren ilaçlar kullanıyorsanız doktorunuza bilgi verin.
Eczanelerde bulabileceğiniz, Travazol ile aynı etkin maddeleri içeren kremler; Albacort, Fuggy, Fugisid, Fungoid, Funocord, Izocort, Izosol, Izovef, Mantazol, Oly Plus, Tevoral, Tracovol, Travocort, Troderm, Trokar.
Travazol eczanelerde 15 g krem içeren tüplerde satılmaktadır. 1 gram krem 10 mg izokonazol nitrat ve 1 mg diflukortolon valerat içerir.
Eğer ilacın içerdiği maddelerden herhangi birine alerjiniz varsa ya da tedavi alanında aşağıdaki sorunlar gözleniyorsa Travazol krem kullanmayın:
Özellikle hamileliğin ilk üç ayında topikal kullanılan kortikosteroid içeren ilaçlar (özellikle geniş bir alana uygulama ya da uzun süreli kullanım) sakıncalıdır. Doktorunuza mutlaka hamile olduğunuzu söyleyin. İlacı kullanırken hamile kaldığınızı fark ederseniz doktorunuza danışın.
Emzirirken Travazol kremi göğüslerinize ya da geniş bir alana uygulamayın. Uzun süreli kullanmayın. Doktorunuz Travazol reçete etmeden önce mutlaka emzirdiğinizi söyleyin.
Travazol kremin geniş bir alana uygulanması ya da 4 haftayı aşacak şekilde uzun süreli kullanımı aşağıdaki yan etkilere neden olabilir:
Bunlar, hafif ve genellikle geçici yan etkilerdir ve tedavinin devamında genellikle kaybolurlar. Tüm yan etkiler için kullanma talimatına bakın.
Doktorunuz eğer farklı bir kullanım önermediyse Travazol krem genellikle günde 2 kez uygulanır.
Travazol krem ciltte oluşan mantar enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır. Pişik tedavisi için kullanmayın.
Travazol krem genital bölgedeki yüzeysel mantar enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılabilir. Ancak vajina içinde kullanımı ile ilgili doktorunuza danışın.
Travazol krem normalde 1 hafta içinde semptomlarda düzelme sağlar. Bu süre içinde herhangi bir iyileşme fark etmezseniz doktorunuza danışın.
Travazol kremin sürülen bölgede yanma, kızarıklık, tahriş gibi hafif yan etkileri olabilir. Bu etkiler çoğunlukla ilacı kullandıkça geçer.
Travazol kremin ile ilgili daha detaylı bilgiye ulaşmak ve kullanma talimatını okumak için bu linke tıklayın:>>>
Kaynaklar ve Referanslar:
1- Travazol Krem 15 g Kullanma TalimatıYAZIYI PAYLAŞ
YORUMUNUZ VAR MI?