Saydan şunları söyledi: “Tıbbi malzeme raporu çıkarma yetkisinde olanlar uzman hekimlerdir ve ülkemizde 100 bin kişiye düşen uzman hekim sayısı 99 dur. İşin en sıkıntılı tarafı bu uzman doktorların Yüzde 80’i, 30 Büyükşehirde Görev yapmaktadır.Türk Sağlık –Sen verilerine göre : İkinci ve üçüncü basamak sağlık kurumlarına müracaat sayısı son bir yılda 469 milyon 718 bin 440’tır.Yani nüfusun 6 katı kadar kişi hastanelere başvurmuştur.
Bu rakamlar ortada iken elektronik ortamda yazılamamış tıbbi malzeme raporları eczanelerce karşılanmasın ,hastaların tıbbi malzemelerini vermeyin,verirseniz ödenmeyecektir denilmesi öncelikle vatandaşı mağdur etmektir. Hastasının malzemesini karşılayan eczacıları da hasta vatandaşla karşı karşıya bırakarak mağdur etmektir.
Ülkemizin şartları göz önünde bulundurularak , uygulamaların hizmet veren ile hizmeti alanlara zorluk ,mağduriyet yaşatmaması gerekmektedir.
Hekimin yazdığı raporların elektronik olmadığı için reçetelerin kurumca ödenmeyecek olması şeklindeki düzenlemeden acilen vazgeçilmesi ve kurum il müdürlüklerinin bilgilendirilerek bu yönde yapılan duyuruların düzeltilmesi gerekmektedir.
Eczanelerimize gelen vatandaşlarımıza ,hekimlerin yazdıkları tıbbi malzeme reçete ve raporlarına vermemiz gereken hizmeti veremiyor olmamız bizlerden kaynaklanmamaktadır. Eczacılarınız olarak kurumun bu yanlış durumu ivedilikle düzeltmesini bekliyoruz.”
YAZIYI PAYLAŞ
YORUMUNUZ VAR MI?