OECD Sağlık Verileri: Türkiye’deki hemşirelerin %76’sı yurt dışında çalışmak istiyor
Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) Sağlık Verileri 2022’ye göre, Türkiye 100 bin nüfusa düşen toplam hemşire sayısında 43 ülke...
DevamıDr. Mehmet Adaoglu Duyurular grubunda bir güncelleme yayınladı 9 yıl 3 ay önce
Fizyoterapistler ve İş Uğraşı Terapistleri için “Hemiplejik CP’de Fonksiyonel El Kullanımı” Eğitimi
Cerebral Palsy (CP) alanında eğitim ve rehabilitasyon çalışmalarına öncülük eden Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı tarafından 12 – 13 Eylül 2015 tarihlerinde “Hemiplejik CP’de Fonksiyonel El Kullanımı” kursu düzenleniyor. Victorian Pediatrik Rehabilitasyon Servisi’nin en kıdemli İş – Uğraşı Terapisti olan Brian Hoare tarafından verilecek kursta, tek taraf etkilenimli Cerebral Palsy’li çocuklarda kanıta dayalı müdahalelerin uygulanmasına odaklanılacak. Uygulamalı ve interaktif şekilde tasarlanan kursa katılan klinisyenlerin; kime, nasıl, neden ve ne zaman hangi özel terapinin uygulanması gerektiği kararını alma becerisinin son bilimsel gelişmeler ışığında geliştirilmesi hedefleniyor.
Kursta CIMT- zorunlu kullanım hareket terapisi, bimanuel iş-uğraşı terapisi, hedef odaklı çalışma ve güçlendirme eğitimi gibi müdahale yöntemleri hakkında bilgi verilecek. Ayrıca katılımcılar kursun sonunda bu yöntemleri güvenle uygulayabilecek ve pratik becerisi kazanacak. Bunlarla birlikte, her kursiyer çocukların, yaş, bilişsel fonksiyon, motivasyon gibi kişisel özelliklerini pratik uygulamada göz önünde bulundurmanın önemi anlayacak çevre ve davranışsal yöntemin önemini benimseyecek.
Kayıt için son tarih 14 Ağustos
Kurs fizyoterapistlerin ve iş-uğraşı terapistlerinin katılımına açık olacak. Son kayıt tarihi 14 Ağustos 2015 olan kursa başvuru ücreti ise 400 Euro. İki gün boyunca 08.30 – 17.00 saatleri arasında Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’nda verilecek kurs için başvurular http://www.cpteaching.com/courses/functional-hand-use-hemiplegia-istanbul-turkey-2015 linkinden online olarak yapılıyor.
Dr. Brian Hoare, B.O.T, PhD
Victorian Pediatrik Rehabilitasyon Servisi’nin en kıdemli iş uğraşı terapisti olan Brian Hoare, Monash Children’s, Southern Health’de 2000 yılından beri tam zamanlı iş-uğraşı terapisti olarak çalışıyor. 2010 yılında doktorasını tamamlayan Hoare, 2011 ylılnda 9 aylık bir süre için klinik çalışmalarına ara vererek Karolinska Institute, Sweden’de Professor Ann-Christin Eliasson ve Associate Professor Lena Krumlinde-Sundholm ile birlikte post-doktora yaptı. Doktora araştırmasında, 18 ay – 6 yaş aralığındaki tek taraf etkilenimli CP’li çocuklarda Botulinum toxin-A sonrası üst ekstremite terapisinin etkilerini değerlendiren Hoare’nin araştırma sonuçları, yüksek nitelikli dergilerde, geniş çapta yayımlandı.
Bir klinisyen olarak Brian Hoare, aile merkezli ve önemle özelleştirilmiş müdahaleleri uyguluyor. Botulinum toxin-A gibi müdahaleler sonrası terapi için klinik protokoller oluşturan Hoare, modifiye constraint-induced movement terapinin Avusturalya’da klinik uygulamaya geçmesinde etkin rol aldı ve bimanuel iş-uğraşı terapisinin klinik uygulamasının teorik yapısını açıkladı. Yayınlarına http://www.researchgate.net/profile/Brian_Hoare2 linkinden ulaşılabilir.
Cerebral Palsy (CP) Hakkında:
Cerebral Palsy (CP), hareketi programlayan, hareketi başlatan, hareketin düzenli olmasını sağlayan, beyin ve beyincikteki bozuklukların neticesinde oluşan, beyin engeli durumu olup ilerleyici değil. Çocuğa eğitim ve rehabilitasyon uygulanarak beyin veya beyinciğin sağlam kalmış alanlarına işlevsellik kazandırılabiliyor. Böylece çocukların günlük yaşam kalitesi arttırılabilir ve yaşamlarını bağımsız sürdürmeleri sağlanabilir. Eğitim ve rehabilitasyon hizmetleri; fizyoterapi, özel eğitim, iş uğraşı terapisi, konuşma terapisi, hidroterapi, spor, psikolojik destek ve sanat terapisi gibi birçok alanı içeriyor.
Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV) Hakkında:
TSÇV, Türkiye’de Cerebral Palsy (CP) konusunda geniş bir yelpazeye sahip ilk ve tek kuruluştur. İstanbul’un Ataşehir ilçesinde 35.569 m2 alan üzerinde; Metin Sabancı Okulları, Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Aile Danışma Merkezi, Erken Müdahale Bölümü ve Yaratıcı Sanatlar Terapisi Bölümü bulunmaktadır. TSÇV; kurulduğu günden bugüne binlerce çocuğa ve ailesine hizmet vermiş ve destek olmuştur.Bu bakış açıları ile CP’liler için çalışmalarına devam etmektedir. Detaylı bilgi için: http://www.tscv.org.tr