• Dr. Dilek Arslan Onkoloji grup logosuOnkoloji grubunda bir güncelleme yayınladı 10 yıl 5 ay önce

    Kemoterapi tedavisinden, hasta açken daha iyi cevap alındığı öne sürüldü.
    -Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Demiray: “Bazı akademik çalışmalar sonucunda, aç kalmanın kanser tedavisi sürecini, özellikle de kemoterapiyi desteklediği görüldü”
    Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Mutlu Demiray, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı akademik araştırmalara göre, aç bırakılan kanser hastalarında kemoterapi tedavisinin daha etkili olduğunu söyledi. Modern tıbbın beslenmeyi, kanser tedavisinin ayrılmaz bir parçası olarak gördüğünü belirten Demiray, şöyle konuştu: “Bazı akademik çalışmalar sonucunda, aç kalmanın kanser tedavisi sürecini, özellikle de kemoterapiyi desteklediği görüldü. Aç bırakılan hastalarda kemoterapiden daha iyi neticeler alındı. Ramazan ayında oruç tutmak isteyen kanser hastalarının mutlaka doktor tavsiyelerine uyması gerekiyor. Kanser türüne, evresine ve tedavi sürecine göre, doktorlar farklı uyarılarda bulunabilir.”
    Demiray, hastaların doktorlarının tavsiyesine göre ilaçlarını kullanması gerektiğini vurguladı.

    – “Kanser hücreleri şekeri seviyor”
    Demiray, kanser hücrelerinin şekere karşı anormal bir iştahı olduğunu söyledi. Kanser hücrelerinin son derece verimsiz çalıştığı için sağlıklı hücrelere göre 20 kat daha fazla glikoza ihtiyaç duyduğunu belirten Demiray, şunları kaydetti: “Kanser hücrelerinin çoğalabilmesi için bu enerjinin, dolayısıyla glikozun olması şart. Yani şeker bağımlılığı kemoterapi sürecini olumsuz etkiliyor. Bu nedenle, tedavi gören hastalara bu nedenle glikoz ve karbonhidrat çıkarılarak yağ ve protein ağırlıklı diyet öneriliyor.”