Saç ekimi yaptıracaklar dikkat! Saç ekimi nasıl yapılır, kimler yaptırabilir?

26 Nisan 2018   |    25 Mart 2023    |   Kategori: Estetik, Saç Dökülmesi Print

Saç ekimi işlemi, son yılların en çok tercih edilen estetik operasyonları arasında. Ergenlik döneminden itibaren çeşitli nedenlerle yaşanan saç dökülmesi, kişinin psikolojik olarak kendini rahatsız hissetmesine neden olabiliyor. Genetik yapı, hormonal problemler, çevresel faktörler, stres, hastalıklar ve ilaç kullanımı gibi birçok nedenden ötürü kalıcı saç dökülmeleri yaşanabiliyor. Günümüzde saç dökülmesine en kalıcı çözüm ise saç ekimi yöntemi. Saç ekimi operasyonları kısa süre içerisinde yapılması, işlem sonucunda herhangi bir iz oluşmaması ve ekilen saçların ömür boyu kalıcı olması ile birçok kişi tarafından kolayca tercih edilebiliyor. Saç ekimi yaptırmaya karar verdikten sonra, akıllarda birçok soru işareti oluşması çok normal. Saç ekimi yaptırmadan önce, operasyonla ilgili bilmeniz gereken detayları sizler için derledik.

Saç ekimi nasıl yapılır?

Saç ekim operasyonundan önce çeşitli tahlil ve saç analizleri yapılır. Bu analizler sonucunda alınacak greftlerin bölgesi, miktarı, ekim yapılacak bölge belirlenir. Ekim işlemini gerçekleştirecek olan plastik cerrah, operasyon sonrasında oluşması beklenen yeni saç çizgisinin çizimi yapılır. Saç ekimi işleminde lokal anestezi ya da sedasyon anestezi yöntemi uygulanır. Saç ekimi öncesinde yapılacak anestezi uygulaması sayesinde ağrısız ve acısız bir operasyon geçirebilirsiniz.

Saç ekimi nasıl yapılır? En iyi ekim yöntemleri: FUT, FUE …

Günümüzde saç ekimi operasyonlarında FUE yöntemi tercih edilmektedir. FUE tekniği ile yapılan saç ekimlerinde operasyon sırasında herhangi bir kesi açılmaz. Bu sayede saç ekimi operasyonu sayesinde herhangi bir iz oluşmaz.

Saç ekimi işleminde ilk aşama greftlerin alınacağı donör bölgeyi belirlemektir. Ense ve kulak arkası bölgeleri saç ekimi için en kaliteli greftlerin bulunduğu donör bölgelerdir. Özel mikromotor cihazlar ile saç kökleri çıkartılır.

Alınan bu greftler özel bir solüsyon içerisinde bekletilerek, kaliteli hale getirilir. Deneyimli bir plastik cerrah, operasyon öncesinde belirlenen nakil bölgesine tek tek ekim yapacaktır. Greftler, saç köklerinin doğal açısına ve çıkış yönüne uygun olarak ekilmelidir. Bu sayede saç ekimi sonucunda en doğal görünüm elde edilmiş olur.

Kimler saç ekimi yaptırabilir?

Genetik nedenler, hormonal problemler, stres, çevresel faktörler, kazalar gibi nedenlerden ötürü saçlarında seyrelme ya da dökülme gözüken kişiler saç ekimi yaptırabilirler. Saç ekimi operasyonu yaptıracak olan kişide ekim için gerekli olan greft sayısının bulunması gerekir. Günlük hayatta köse olarak da bilinen, doğuştan saçsız olan kişilere de saç ekimi yapılabilmektedir. Saç ekimi için gerekli olan greftler kafa bölgesinde yeterli miktarda bulunmayabilir. Bu durumda boyun, sırt, göğüs, genital bölge gibi vücudun çeşitli bölgelerinden kıl kökü alınarak da ekim yapılabilir.

Saç ekimi sonrasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Saç ekimi operasyonu sırasında hem donör bölgeye hem de nakil bölgesine işlem yapıldığından, bu bölgelere ekstra özen gösterilmesi gerekir. Saç ekimi sonrası ilk 3 gün evde istirahat edip, baş bölgesini olası darbelere karşı korumalısınız.
Operasyondan sonra ilk 15 gün saçlarınızda kızarıklık ve kabuklanmalar oluşur. Oluşan bu kabuklanmalar 15 gün içerisinde kendiliğinden dökülecektir. Kabuklanmalar dökülmezse, doktorunuzun önereceği yöntem ile kendiniz de müdahale edebilirsiniz.

Operasyon sonrasında ilk 15 gün mutlaka şapka takmalısınız. Bu sayede güneşten gelen zararlı UV ışınları, yağmur, rüzgar, toz gibi dış etkenlere karşı korunmuş olacaksınız. Saç ekimi sonrasında ilk bir ay spor salonlar, deniz, hamam gibi ortamlardan uzak durun. Böylece ekim yapılan bölgede oluşabilecek iltihaplanmaları ve olası darbeleri önlemiş olursunuz. Saç ekiminden sonra yaptırabileceğiniz birkaç seans PRP işlemi ile saç köklerinin gelişiminde ihtiyacı olan vitamin, mineral ve aminoasitleri sağlayabilirsiniz. Bu sayede ekilen saçlarınız hem çok daha hızlı uzayacak hem de daha doğal gözükecektir.

Şok dökülme evresi

Saç ekimi operasyonundan sonra kabuklanmaların dökülmesi ile birlikte saç dökülmesi gözlemleyecektir. Saç ekimi operasyonundan sonra ikinci haftadan itibaren gözlemlenen bu durum “Şok dökülme evresi” olarak adlandırılır. Şok dökülme evresinde, ekilen saç kökleri dökülmez. Yeni ekilen saç köklerinin çıkacağı alanın açılması için Şok dökülme evresinin yaşanması gerekir. Saç dökülmesi ikinci aydan itibaren azalacak ve üçüncü ayda tamamen kesilecektir.

Saç ekimi sonuçları

Saç ekimi operasyonu sonrasında saçların ilk çıkışı üçüncü ay, yani Şok dökülme evresinden sonra gözlemlenir. İlk çıkan saçlar zayıf ve seyrek olacaktır. Altıncı aydan itibaren saçların güçlenmeye başladığını ve gürleştiğini gözlemleyebilirsiniz. Saç ekimi operasyonundan bir yıl sonra ise ekilen saç köklerinin neredeyse tamamı çıkmış olacaktır. Birinci yılın sonunda çıkacak olan saçlar gür, sağlıklı ve doğal görünümlüdür.

Saç ekimi fiyatları

Saç ekimi fiyatları; ekim yaptıracağınız merkeze, plastik cerraha ve ekilecek greft sayısına göre değişiklik gösterebilir. Operasyonu yaptıracağınız hastanenin son teknoloji cihazlara sahip olması ve ameliyat ortamlarının steril olması gerekir. Plastik cerrahın ya da saç ekimi uzmanının ise alanında uzman, saç ekimi alanında deneyimli ve son teknoloji yöntemleri kullanıyor olması gerekiyor. Plastik cerrahın yanında, operasyon yapacak saç ekimi ekibinin de bu alanda tecrübeli olması gerekiyor. Operasyon sırasında ekilecek greftlerin sayısı, kalitesi ve ekim yapılacak alanın büyümesi saç ekimi fiyatlarını etkiler. Saç ekiminden sonra hastanede müşahede altında kalmak isterseniz de fiyat artacaktır.

YAZIYI PAYLAŞ

YORUMUNUZ VAR MI?

guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Araç çubuğuna atla