Rahim ağzı kanseri tedavisinin tanınmış ismi Prof Dr. Tewari Türkiye’de

21 Ocak 2016  |   Kategori: Medyada Sağlık Haberleri, Sektör Print

1453369970_Prof._Dr._Krishnansu_Tewari.jpg3Dünyaca ünlü jinekolojik kanser uzmanı Prof. Dr. Krishnansu Tewari rahim ağzı kanseri farkındalık ayı için Türkiye’de bir dizi konferansa katılacak. Roche İlaç tarafından 26-27-28 Ocak 2016 tarihlerinde Ankara, İzmir ve İstanbul’da gerçekleştirilecek roadshow’da Türk doktorlarla bir araya gelecek. Prof. Tewari, rahim ağzı kanserinin tedavisinde başarılı sonuçlarıyla bilinen tek biyolojik ilacın baş araştıcısı olarak tanınıyor.

Rahim ağzı kanseri Türkiye’de en sık görülen kanser türleri arasında 8. sırada yer alıyor. Türkiye’de tahminlere gore 2 bin civarında rahim ağzı kanserli kadın bulunuyor. Dünyada ise her yıl 530 bin kadın bu kansere yakalanıyor ve 270 bin kadın bu hastalık nedeni ile hayatını kaybediyor. Rahim ağzı kanseri önlenebilir olmasına rağmen kadınlarda görülme olasılığı oldukça yüksek.

Ocak ayı rahim ağzı kanseri farkındalık ayı

Rahim ağzı kanseri farkındalık ayı olması nedeniyle her yıl ocak ayında bu hastalığa ilişkin farkındalık etkinlikleri düzenleniyor. Roche İlaç da bu yıl Türk doktorları ile tecrübelerini paylaşması için Bevasizumab etken maddeli ilacın, Rahim ağzı kanserindeki çalışmasının baş araştırıcısı Prof. Dr. Krishnansu Tewari’yi Türkiye’ye getiriyor. Ünlü profesör 26-27-28 Ocak tarihlerinde Ankara, İzmir ve İstanbul’da medikal onkolog ve jinekolog onkologlar ile ile toplantılar gerçekleştirecek.

Bevasizumab yaşam süresini uzatıyor

Türkiye’de Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan Roche’un Bevasizumab etken maddeli biyolojik ajanı ile, rahim ağzı kanseri olan kadınlar daha uzun yaşam sürelerine kavuşuyor. Hastalar için güvenilir ve etkili bir tedavi sağlayan ilaç Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA)’dan çok kısa bir sürede onay aldı.

Rahim Ağzı Kanseri Hakkında Genel Bilgi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir olmasına rağmen kadınlarda sık rastlanılan bir kanser türü. Rahmin alt kısmında görülen vakaların büyük çoğunluğunun (%99.7) HPV kaynaklı olduğu görülüyor. HPV, cinsel ilişki ile kolaylıkla yayılabilen bir virüs. Rahim ağzı kanserinde erken teşhis konulması durumunda %91’e ulaşan 5 yıllık sağ kalım görülebiliyor. Bu durum tarama programlarının ve erken teşhisin önemini gösteriyor.

Roche’un Bevasizumab Etken Maddeli İlacı Hakkında Genel Bilgi:

Dünyada rahim ağzı kanserinde kemoterapiye eklenerek kullanılan tek biyolojik ajan
İleri evre serviks kanserli hastalarda kemoterapiye eklenerek sağ kalım avantajı ve yüksek yanıt oranları sunmaktadır. Tümörün büyümesi ve yayılması için gerekli olan damar yollarını bloke ederek kanserin yayılmasını engelliyor.Kemoterapiden farklı olarak doğrudan tümörün damarlanmasını engelleyerek hedefe yönelik çalışıyor. Yaşam kalitesini düşürmüyor.

Prof. Dr. Krishnansu Tewari Kimdir?

Krishnansu S. Tewari, MD, FACOG, FACS

Kaliforniya Üniversitesi Jinekolojik Onkoloji Anabilim Dalı, Profesör Doktor

Memorial Care Todd Kanser Enstitüsü

Baş araştırıcı – The Gynecologic Oncology Group (Irvine)

Prof. Dr. Krishnansu S. Tewari, obstetrik ve jinekoloji uzmanlığını ve jinekolojik onkoloji yan dal uzmanlığını, temel tıp eğitimini de aldığı Kaliforniya Üniversitesi Irvine Tıp Fakültesi’nde tamamladı. Dr. Tewari özellikle kadın sağlığı, kanser aşıları, jinekolojik kanserlerde ilaç araştırma ve geliştirme çalışmalarında aktif olarak çalışıyor.

Kendisi, Gynecologic Oncology Group’un gerçekleştirdiği rahim ağzı kanserinde anti-anjiyogenik ilaçların ilk randomize klinik çalışmasının baş araştırıcısı olarak biliniyor.

Dr. Tewari aynı zamanda, UC Irvine’s Chao Family NCI-Designated Comprehensive Cancer Center’da çeşitli over kanser klinik çalışmalarını da yürütüyor.Dr. Tewari’nin çok sayıda kitap bölümü ve bilimsel makalesi yayınlanmış olup halihazırda Orange County Ob/Gyn Derneği’nin başkanlığını da sürdürüyor. Dr. Tewari, jinekolojik kanserlerin tedavisindeki başarıları nedeniyle Uluslararası Jinekolojik Kanser Derneği, America’s Top Doctors ve Best Doctors in America gibi ödüller aldı.

YAZIYI PAYLAŞ

YORUMUNUZ VAR MI?

guest

1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Serkan tosun
Serkan tosun
7 yıl önce

Hpv virüsü ile ilgili bir sorum olcak yardımcı olursanız sevinirim

Araç çubuğuna atla