Presbiyopi, yaklaşık olarak 40 yaşını geçen kişilerde yakını görmede zorlanma ile ortaya çıkan bir göz kusurudur. Presbiyopi merceğin, uyum aracılığıyla gözün odağını değiştirme yeteneğini kaybetmesidir ki bu süreçte göz kasları, merceğin şeklini değiştirirler. Presbiyopi, kırklı yaşların ilk yıllarında başlar ve sonuçta herkes etkilenir. Presbiyopinin yegane çözümü, optik düzeltmedir (okuma gözlükleri veya kontak lensler). Dünyada bu konuyla ilgili uygulanan en yaygın tedaviler, gözlükle ve kontak lenslerle gerçekleştirilmektedir.
Afocal lens, odakta artırılmış derinlikle hem yakın hem uzak için keskin görüş sağlar. Geometrisi şu ana kadar görülmemiş bir şekilde dizayn edilerek merkezileştirilmiş ve derinliğin artırılması sağlanmıştır. İğne ucu tasarım, kontrol edilebilir geometri, ekstra incelik, peripheral alanda dahi lensin kalınlaşmasını engelleyecek ortam ve asimetrik yuvarlaklaştırılmışlığı sayesinde pompa etkisini artırırken göz kırpmaktan kaynaklı stresi azaltır.
Afocal lens ile tavizsiz bir şekilde inovatif bir teknoloji geliştirilmiştir. Klasik lens teknolojisinde odaklanılan görüntüye ilişkin %70’lik bir ışık geçişi sağlanırken, Afocal lenste bu oran %95’tir. Gözbebeği çapından etkilenmeyecek şekilde dizayn edilmiştir. Göze uyumlanması hemen geçekleşir, uzayan adaptasyon süreci söz konusu değildir. Farklı ülkelerden 41-82 yaş aralığında 149 miyop, hipermetrop ve astigmat kişiyle çalışılarak geliştirilen Afocal lens ile ilgili yapılan çalışmalar sonucunda; Afocal lensi kullanma isteği, korneanın tamamen kaplanması, merkezleme, göz kırpma hareketliliği, konfor gibi geri bildirimlere ulaşılmıştır.
YAZIYI PAYLAŞ
YORUMUNUZ VAR MI?