Pfizer Onkoloji tarafından düzenlenen ve kanser alanında dünya çapında isim yapmış uzmanların katıldığı Uluslararası II. Onkoloji Forumu 22-23 Ekim 2011 tarihleri arasında İzmir’de yapıldı. Bu yıl ikincisi yapılan Uluslararası Pfizer Onkoloji Forumu’na 20 ülkeden 250 uzman katılırken dünyada kanser konusunda isim yapmış pek çok uzman farklı kanser türlerindeki son gelişmeleri ve yeni tedavileri değerlendirdi.
Açılışını Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Erdem Göker ve Pfizer Türkiye Genel Müdürü Melih Memecan tarafından yapılan Onkoloji Forumu’nda ele alınan konular arasında, kanser tedavisindeki yenilikler, olgu tartışmaları, ender görülen kanserler, sağlık çalışanlarının kanser hastaları ile iletişimi gibi farklı konular yer aldı. Programın kapanışında ise Pfizer Gelişen Pazarlar Uzmanlık ve Onkoloji Direktörü Peter Sajben, Pfizer’in onkoloji alanına bakışı, kanser alanında yürüttüğü bilimsel araştırmalar ve geliştirmekte olduğu yenilikçi tedaviler hakkında detaylı bilgiler verdi.
Onkoloji, Pfizer’in araştırma-geliştirme açısından özellikle odaklandığı ve pek çok bilimsel çalışma yürüttüğü terapötik alanların en önemlilerinden biri arasında yer alıyor. Pfizer, tüm Ar-Ge yatırımlarının % 20’sini onkoloji alanına ayırıyor. Son dönemde geliştirilmekte olan kişiye özel tedaviler ile birçok kanser türü ile savaşta önemli adımlar atıldı. Geçtiğimiz günlerde Pfizer, Ar-Ge çalışmalarının sonucu olarak, yakın bir zamanda genetik özelliklere göre ilaç geliştirileceği ve hatta kişilere özel geliştirilen ilaçların hayatımızın bir gerçeği olmasını beklediğini duyurdu. Pfizer, halen onkoloji alanında küçük moleküller ve biyolojik tedaviler dahil 100’den fazla klinik çalışmada ilaç geliştirmektedir.
Pfizer Onkoloji hakkında
Pfizer Onkoloji dünya genelinde kanser hastalarının durumunda gelişme sağlamaya yönelik yenilikçi tedavi seçenekleri keşfetmeyi, araştırmayı ve geliştirmeyi taahhüt etmektedir. Sektördeki en sağlam hazırlık aşamasındaki ilaç portföylerinden birini oluşturan geliştirmekte olduğumuz ilaçlarımız, en iyi bilimsel atılımları belirleyip, geniş bir dizi kanser hastasına yönelik klinik uygulamalara dönüştürmeye kesin bir şekilde odaklanılarak incelenmektedir. Pfizer Onkoloji’nin klinik geliştirme aşamasına biyolojik ürünleri ve küçük moleküllerinin yanısıra, devam etmekte olan 100’den fazla klinik çalışması bulunmaktadır. Pfizer Onkoloji akademik kurumlarla, bireysel araştırmacılarla, ortak araştırma gruplarıyla, hükümetlerle ve lisans veren ortaklarla işbirliği içinde çalışarak, çığır açan ilaçlarla kanseri iyileştirmek veya kontrol altına almak ve her hastaya doğru ilacı doğru zamanda vermek için çalışmaktadır.
YAZIYI PAYLAŞ
YORUMUNUZ VAR MI?