Kafatasını taşıyan bu ilk omurun oldukça küçük ve hareket kabiliyetinin kısıtlı olduğunu belirterek, ikinci omurla birlikte hareket ettiği zaman siniri sıkıştırdığı için şiddetli baş ağrısı yaptığını vurguluyor. Migren ağrısıyla karıştırıldığından dolayı ağrı kesicilerle dindirilmeye çalışılan bu durumun çözüm olmadığını ve alınan ilaçların karaciğer başta olmak üzere birçok organa zarar verdiğini sözlerine ekliyor.
Söylemez, araştırmalara göre migren ile karıştırılan bu ağrının, birinci omurun yerinde olmamasından kaynaklandığını belirtiyor. Ayıran özelliklerin; kafayı sağa sola kısıtlı ya da yana yarım çevirmek, bu hareketleri yaparken ense kökünde hassasiyet ve ağrı oluşuyorsa omurga kaynaklı ağrı olduğuna dikkat çekiyor. Bu ağrıların ağrı kesici ile geçmeyeceğini sözlerine ekliyor. Birinci omurda yaşanan sorunların, baş dönmesi, gözlerde yıldızlanma, bulanıklık oluşturduğuna, bu durumun üçüncü omuru etkilemesiyle kulak uğultusu ve çınlaması yaptığına dikkat çekiyor.
Manuel Fizyoterapist Oğuzhan Söylemez; çekilen röntgende omurların durumunun değerlendirilmesi sonucu teşhis konulabildiğini, açıları farklı omurların uzman manuel fizyoterapistler aracılıyla cerrahi yöntemler kullanılmadan düzeltilebileceğini belirtiyor. Bebeklerin doğumundan, emekleme ve kucakta taşıma dönemi içinde, çocukların seksek oynarken, koşarken, düşerken omurga açısının bozulduğunu ve düzeltilmediği takdirde eğri bir şekilde büyüdüklerine dikkat çekiyor.
Manuel Fizyoterapi: Omurga ve eklemlerdeki ağrı ve fonksiyon bozukluklarının tedavisinde yüzyıldan fazla bir süredir uygulanan bilimsel bir yöntemdir.
Dorn Terapi: Eklem, kas, bağ ve sinirler hareket ederken dengeye kavuşturulma işlemidir. Kemik ve eklemi bozulmuş hizasından olması gereken açı ve konumuna getirmek için baskı yöntemi kullanılır.
Kayroptaktik: Omurgadaki hizalanma bozuklugunu spesifik olarka yapabildiğiniz son derece teknik bir yöntemdir. Özellikle boyun sorunlarında etkilidir. Manuel terapi ve Osteopati ile kısıtlandığınız noktalarda yardımcı olur.
Osteopati: Osteopati kelimesinin kökeni “kemik” anlamına gelen “osteo”dan geliyor. Her ne kadar bu anlamıyla osteopati denilince, kemik sorunlarına şifa getirmek, sırt ve ense ağrılarını dindirmek amacıyla yapılan uygulamalar anlaşılsa da bu bilimin uygulandığı alanlar tahmin edildiğinden çok daha geniş.
YAZIYI PAYLAŞ
YORUMUNUZ VAR MI?