Yapılan çalışmalar göstermiş ki, hayatı boyunca hiç tüketmeyen veya çok az balık tüketen insanlar, düzenli olarak balık tüketenlere göre Alzhimer Hastalığına %60 daha fazla yakalanıyormuş. Kırmızı kan hücrelerinin üretimi için gerekli olan B12 vitamini açısından zengin olan balık DNA üretiminde de faydalı etkiye sahiptir
Omega 3 nedir, ne işe yarar? Faydaları nelerdir, hangi gıdalarda bulunur?
Mümkün olduğunca haftada 2 kez balık tüketilmesini öneriyoruz sevgili okurlar.
Anne adayları için ise bu şekilde tüketim çok daha mühim. Çünkü bebeğin beyin ve sinir gelişimi için çok önemli bir yere sahip balıktan alacağı omega-3 yağ asidi ve folik asit.
Bazı balıklar özellikle derin su balıkları yüksek oranda civa içermektedir.
Bu yüzden gebelikte civa zehirlenmesi riskini önlemek için gebe kadınların tüketmesini istemediğimiz, bebeğin bilişsel gelişimini olumsuz yönde etkileyen yüksek civalı balıklar şunlardır: Köpek balığı, kılıç balığı, kral uskumru. Anne adaylarımız korkmadan ton balığı, somon balığı, hamsi, sardalye, istavrit gibi balıkları tüketebilirler.
Omega-3 sadece kalp krizi ve felci önlemiyor, kireçlenmeyi de engelliyor
Balığın en sağlıklı pişirme tekniği ızgara, fırınlama veya buğulamadır. Bir de küçük not benden sizlere, ”yoğurtla balık zehirler” şeklinde genel bir kanı var biliyorsunuz. Ancak bu tam anlamıyla doğru değil. Tükettiğimiz balıklar mevsiminde olduğu sürece, taze ve iyi temizlenmiş olduğu sürece yoğurtla yeseniz de zehirlemez sevgili okurlar. İzan Işık’tan benzer konularda daha fazlasını okumak için tıklayınız
YAZIYI PAYLAŞ
YORUMUNUZ VAR MI?