Mastektomi sonrasında ve meme büyütme işleminde kullanılan implantların çok farklı malzemelerden üretilen modelleri bulunmaktadır. İçeriğine ve yapısına göre çeşitleri bulunur. Silikon protezlerin içerisinde jel ya da insan vücuduna zarar vermeyen serum fizyolojik bulunur. İmplantlar insan sağlığını olumsuz şekilde etkilemez. Çok nadir vakalarda görülen alerjik reaksiyonlar olabilir. Kapsül oluşumu söz konusu olduğu zaman implant hemen çıkarılır.
Meme ölçüsünün genetik olarak küçük olması, meme dokusunun bir kısmının ya da tamamının alınması ve kadının daha büyük meme ölçüsüne sahip olmak istemesi durumlarında meme büyütme yapılır. Estetik ve medikal olmak üzere iki farklı nedenle bu işlem uygulanabilir.
Cerrahi ve kozmetik cerrahi olmak üzere iki farklı yöntemle meme büyütme işlemi yapılır. Kozmetik cerrahi aşamalarında yağ ve hyalüronik asit enjeksiyonudur. Kişinin istekleri, meme dokusunun hacmi, protezin nereye konulacağı ve protezin şekline göre silikon ürünler tercih edilir. Meme protezi uygulaması ömür boyu kalan bir işlemdir. Bu nedenle düzenli doktor kontrolü gerektirir. Meme büyütme tekniği ne olursa olsun memnun edici işlemlerdir.
Kalp, tansiyon ve diyabet gibi rahatsızlıkların olup olmadığını tespit etmek için kan tetkikleri uygulanır. Meme dokusunda kitle varlığını tespit etmek için meme ultrasonografisi çekilir. Herhangi bir kitle tespiti durumunda mutlaka müdahale gereklidir. Meme küçültme işlemi öncesindeki hazırlıklar eksiksiz tamamlanırsa komplikasyon riski en aza iner.
Ameliyat sonrası bakım iyileşme sürecinin kısalmasını sağlarken aynı zamanda ameliyatın başarısını da etkiler. Meme küçültme ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gerekenler;
Doğru ve etkili bir bakım ile meme küçültme ameliyatı sonrası iyileşme süreci en konforlu şekilde tamamlanabilir.
Nadiren lokal anestezi ile uygulansa da genel anestezi gerektiren bir işlemdir. Kapalı ve açık şekilde uygulanabilir. Anestezi sonrası burun cildi kaldırılır kemik ve kıkırdak onarımı yapılır. İşlem tamamlandıktan sonra burun içerisine silikon tampon yerleştirilir. Burun cildine dikiş atılır ve burun estetiği tamamlanır.
Kapalı rinoplasti ve açık rinoplasti olmak üzere iki farklı teknik kullanılır. Kapalı rinoplastide burun deliklerinin içerisinden girilir ve herhangi bir kesi atılmaz. Burun kemiğinde ileri derece eğrilik olan ve kıkırdak yapılaşması olan kişiler için uygulanmaz. Açık rinoplasti işleminde burun cildi kesilir ve deri kaldırılır. Burun estetiği uygulaması özellikle fonksiyon bozukluğu nedeni ile yapılıyorsa açık rinoplasti uygulanmalıdır.
Ameliyattan sonra baş yüksekte tutulmalıdır. İlk 36 saat buz uygulaması yapılmalıdır. Antibiyotikler düzenli kullanılmalıdır. Ameliyat sırasında burun üzerine konulan bandaja dokunulmamalıdır. Bandaj 10. gün doktor kontrolünde çıkartılır. Alkol ve sigara gibi yara iyileşmesini geciktirecek zararlı maddeler kullanılmamalıdır. İşlem sonucu ortalama 1 yıl içerisinde kendini gösterir.
Hastanenin bulunduğu adres, doktorun tercih edilme sıklığı, ameliyat ücretleri, kullanılan ameliyat tekniği burun estetiği fiyatlarının belirlenmesinde etkilidir. Doktorun alanındaki başarısı, tanınmış olması ve sık sık tercih edilmesi fiyatları çok fazla artırabilir. Bu nedenle hastane araştırmasına karar verirken doktor tercihine de dikkat etmelisiniz. Detaylı araştırma yapmadan hekime karar vermenizi tavsiye etmiyoruz.
YAZIYI PAYLAŞ
YORUMUNUZ VAR MI?