Levopront Fort, yetişkinlerde ve çocuklarda şiddetli ve kuru öksürük tedavisinde kullanılan, öksürük refleksini baskılayarak etki eden bir şuruptur. Etkin maddesi levodropropizin, beyindeki öksürük merkezini bloke ederek sinir sinyallerinin iletimini engeller ve öksürüğün şiddetini azaltır. Levopront Fort, kısa süreli kullanım için uygundur. Öksürüğün sebebi tespit edilip tedavi edilene kadar kullanılması önerilir. Ağız kuruluğu, sersemlik hissi, bulantı, kabızlık yaygın görülen hafif yan etkilerindendir. Levopront Fort’u mutlaka doktorunuzun önediği şekilde ve dozda kullanın.
İçindekiler
Levopront Fort (60 mg/5 ml) kuru öksürük tedavisinde kullanılan, “öksürük baskılayıcı ilaçlar” grubuna ait bir şuruptur. Etkin maddesi levodropropizin, beyindeki öksürük merkezinden sinir sinyallerinin iletimini bloke ederek çalışır. Levopront Fort 75 ml’lik şişelerde sunulur. Levopront’un ayrıca eczanelerde 30 mg/5ml şurup ve 60 mg tablet formu da bulunur. Doktorunuza danışmadan kullanmayınız.
Öksürük neden olur, nasıl geçer? Öksürüğe iyi gelen tedaviler
Balgam nedir, neden olur? Balgamın belirtileri, türleri ve tedavisi
Eğer doktorunuz farklı bir kullanım önermediyse, uygun doz aşağıdaki gibidir:
Levopront Fort (Şurup) dozu
Balgama ne iyi gelir? Balgam söktürücü şifalı bitkiler ve çaylar
Levopront tablet kullanım dozu
İlacın etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğunu hissediyorsanız doktorunuz veya eczacınız ile bu belirtilerinizi konuşunuz.
Levopront doz aşımında karın ağrısı, kusma, uyuklama hali ve kan oksijen düzeylerinde azalma görülmüştür. Eğer Levopront Fort’u kullanmanız gerekenden fazla aldıysanız, hekim ve eczacınıza danışmalısınız.
Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilaç kullanıyorsanız tedaviye başlamadan önce doktorunuza mutlaka bilgi verin. Ayrıca Levopront Fort sedatif (sakinleştirici) ilaçlarla (alprazolam, bromazepam, diazepam, klonazepam, klorazepat, klordiazepoksit, buspiron, hidroksizin, zolpidem vb.) birlikte kullanıldığında etkileşime girerek ilaçların etkilerinde değişikliğe neden olabilir. Etkileşimler konusunda eczacınızdan detaylı bilgi alabilirsiniz.
Levopront’un etkin maddesi levodropropizin alkol ile etkileşime girerek uyuşukluk, baş dönmesi, sersemlik, konsantrasyon güçlüğü gibi yan etkilere neden olabilir. Bu nedenle ilaçla birlikte alkol tüketilmemelidir.
Çocuklarda öksürük neden olur? Ne iyi gelir? Pratik öneriler
Eczanelerde bulabileceğiniz Levopront ile aynı etken maddeye sahip ilaçlar; Azinex, Consetin, Dropolev, Drotus, Isodos, Lavenil, Ledropin, Leoctive, Levorup, Levosol, Levozopin, Lunges, Pulmorest, Pulmotus, Tousser, Turosif, Tussir’dir.
Aşağıdaki durumlarda Levopront Fort kullanılmamalıdır;
Hamileyseniz Levopront Fort kullanmayın. İlacın etken maddesi plasenta bariyerini geçtiği için bebeğinize zarar verebilir. İlacı kullanırken hamile kaldığınızı fark ederseniz derhal doktorunuza veya eczacınıza danışın. Ayrıca Levopront Fort anne sütüne geçtiği için emzirirken de kullanılmamalıdır.
Eğer aşağıdaki yan etkilerden birini yaşıyorsanız Levopront’a ciddi alerjiniz olabilir. İlacı kullanmayı hemen bırakın ve size en yakın hastanenin acil servisine başvurun:
Yukarıda belirtilenlerin haricinde ilacı kullandığınız dönemde farklı herhangi durum gözlerseniz hekim ve eczacınızı bilgilendirmelisiniz.
Levopront 60 mg tablet, ilgili daha detaylı bilgiye ulaşmak ve kullanma talimatını okumak için bu linke tıklayın:>>>
Levopront 30 mg/5ml şurup ile ilgili daha detaylı bilgiye ulaşmak ve kullanma talimatını okumak için bu linke tıklayın:>>>
Kaynaklar ve Referanslar:
1- Levopront Tablet 60 mg Kullanma Talimatı2- Levopront Fort Kullanma TalimatıYAZIYI PAYLAŞ
YORUMUNUZ VAR MI?