Lazer epilasyon, belirli dalga boylarıyla ışık kaynaklarının etkisi ile istenmeyen tüylerin yok edilmesini sağlar. Milisaniyelik atışlar sayesinde, lazer ışığı seçici olarak kıl kökünü hedef alır. Ardından ısıya dönüşerek çevre dokuya herhangi bir hasar vermeden kıl kökünü tahrip eder. Bu sayede de istenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulmayı sağlar.
Bkz:
Lazer epilasyon yöntemlerinde, 4-6 seans kalıcı çözümler için yeterli olabilmektedir. Tedavi süresi; kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Bunun sebebi; yaş, hormonal faktörler, ilaç kullanımları ve metabolizmanın özellikleridir. Bununla beraber cilt ve kıl yapısı da seans süresinin değişmesine yol açmaktadır. Lazer epilasyon tedavisinde; tüylerdeki büyüme döngüsündeki kıl folikülinin büyüme potansiyeli yavaşlatılmakta ve daha sonra da yok edilmektedir.
Lazer epilasyon için ilk olarak, uygulama alanı temizlenmektedir. Ardından bu bölgedeki tüyler kısaltılmaktadır. Daha sonra özel bir jel uygulanmakta ve lazer ile bölge taranmaktadır. Lazer enerjisi deriyi geçerek, kıl foliküllerine ulaşmaktadır. Bu aşamada cilde ve deriye herhangi bir zarar verilmemektedir.
Lazer sistemleri, yalnızca istenmeyen tüylerden kurtulma konusunda kullanılmamaktadır. Göz ameliyatlarından, cilt bakımına, diş dolgu ve tedavilerine kadar tıbbi olarak birçok alanda kullanılmaktadır. Uzman kişiler tarafından uygulanan lazer epilasyon, oldukça güvenlidir. FDA onaylı bu cihazlar ABD’den, İngiltere’ye, Hollanda’dan Avustralya’ya kadar çeşitli gelişmiş ülkelerde de kullanılmaktadır.
Lazer epilasyonda genellikle 4-6 seans arası kalıcı sonuçlar elde edilebilmektedir. Seans aralıkları ise lazerin uygulandığı bölgeye göre değişmekle birlikte; yüz için 4-6 hafta, vücut için 6-8 hafta olarak ifade edilebilir. Seans sayısı arttıkça, seans aralıkları da azalmaktadır. Seans aralıkları ve seans sayısı kişiden kişiye farklılık gösterebilir.
Lazer epilasyonu uygulayan kişilerin konusunda deneyimli, kullandığı lazer cihazlarının özellikleri, kişilerin kıl tipleri ve tüylerin büyüme fazları konularında tecrübeli ve bu süreci takip etmede profesyonel olan uzmanlar olması gerekmektedir. Bu sayede uzman, en kısa sürede sonuç alabileceği başlık ve dozları uygulayacak, herhangi bir yan etki riski söz konusu olmayacaktır.
YAZIYI PAYLAŞ
YORUMUNUZ VAR MI?