Türkiye:
http://www.tasl.org.tr : TKAD – Türk Karaciğer Araştırmaları Derneği
http://www.vhsd.org/index1.php : VHSD -Viral Hepatitle Savaş Derneği
: Türk Karaciğer Vakfı
https://www.klimik.org.tr/ : KLİMİK – Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği
http://www.ekmud.org/people-tattoos-mental-issues/ : EKMUD – Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık
http://www.hebipa.org.tr : HEBİPA – Hepato Bilio Pankreatoloji Derneği
http://www.tgd.org.tr/ : Türk Gastroentroloji Derneği
: Hepatit Hastaları ve Yakınları Dayanışma Derneği
Pan-Avrupa Birliği
www.elpa-info.org : Avrupa Karaciğer Hastaları Derneği (ELPA)
www.worldhepatitisalliance.org : Dünya Hepatit İttifakı (Birli
İngiltere:
www.britishlivertrust.org.uk : Karaciğer hastalığı olan insanlara destek vermek için çalışan British Liver Trust’ın web sitesi. Yeni tedavilerin ve daha iyi hizmetler için lobi faliyetleri göstermesinin yanı sıra, araştırmalarına teşvik edip fon sağlama, karaciğer hastalığı, tedavisi ve ilişkili sağlık sorunları hakkında bir dizi bilgi sağlamaktadır.
www.nhsdirect.nhs.uk : Çok geniş yelpazede hastalıklarla ilgili tıbbi testler, tedaviler, operasyonlar ve yerel hizmetler hakkında kendine yardım tavsiyeleri ve bilgiler sağlayan bir NHS sitesidir.
www.patient.co.uk : Randevu esnasında pratisyen hekimlerden hastalara sağlanabilecek olan birçok konudaki çeşitli sağlık bilgileri hakkında linklerin bir arada olduğu bir indekstir. Site ayrıca bir hasta destek bilgisi kılavuzu ve hasta geri bildirimleri de içerir.
www.labtestsonline.co.uk : Laboratuvar testleri ve durumların ve hastalıkların geniş bir yelpazesi ile ilgili tanılama, gözlemleme ve takip için bunların nasıl kullanıldıkları hakkında bilgileri içerir.
www.rcr.ac.uk : Royal College of Radiologists’in web sitesi. Bu tıbbi kuruluş radyoloji bilimi ve pratiği ilerletmeyi, x ışınları, diğer taramalar ve araştırmalar hakkında halk eğitimine ön ayak olmayı ve profesyoneller için çalışma ve araştırmayı geliştirmeyi hedefleyen bir hayır kurumudur.
www.cnhlc.org.uk : Çin Sağlıklı Yaşam Merkezi
ABD:
www.radiologyinfo.org : Genel radyolojik testler ve sıkça sorulan soruların cevapları hakkında bilgi sağlayan bir Amerikan sitesi.
Almanya:
www.leberhilfe.org : Hepatit hakkında bilgi sunan bir Alman sitesidir.
İspanya:
: Asociaciön Espahola para el Estudio del Hıgado
https://asscat.org/ : Associaciö Catalana de Malalts d’Hepatitis (ASSCAT)
: Bristol-Myers Squibb ^HEPATITIS B? En caso de duda , hazte la prueba
: Hepatoinfo
http://www.scdigestologia.org : Societat Catalana de Digestologia
: Foro Espahol de Pacientes
İtalya:
www.epac.it : Associazione EpaC onlus
Fransa:
www.soshepatites.org : SOS Hepatites
Hepatit hastalarının, hekimleriyle daha iyi iletişim kurabilmesi ve hastalıkları hakkında okuyacakları metinlerden daha iyi faydalanabilmesi için hapatit hastalığıyla ilgili sık kullanılan terimlerin açık anlamları…
Doktorunuzun yardımı ile kronik hepatit B için anti-viral ilaç tedavisine başlamanıza bir kez karar verildiğinde, ilaçlarınızı tamamen size reçete edildiği gibi düzenli olarak almanız çok önemlidir. Bu tedavinin iyi uyuma sahip olması olarak anılır
Hastalık takibi, hepatit B hastası olan herkes için gereklidir. Kronik hepatit B’nin iyileştirilemeyecek olması ve uzun dönemde komplikasyonlara yol açabilecek olmasından dolayı, hayatınızın kalanı boyunca gözlemlenmeye ihtiyacınız olacağı olasıdır.
Hepatit B enfeksiyonuna ilk yakalandığınızda genellikle belirli bir tedaviye ihtiyaç duyulmaz, İlerleyen zamanda virüsün aktivitesini sınırlamak ve komplikasyonların ilerlemesini engellemek için tedaviye ihtiyaç duyulur, Uygulanan tedaviler şu şekildedir:
Hepatit B ile yaşamak, aile ve arkadaş ilişkilerine zorluk getirebilir. Paylaşmak istemeyeceğiniz kişiler, endişeler ya da tamamen iyi hissetmediğiniz ve yavaştan almaya ihtiyacınızın olduğu, durumlar olabilir. Ne tür durumlarda kimleri hastalığınızdan haberdar etmelisiniz?
Hepatit B ile teşhis edildiyseniz, insanlara söylemeden önce durumunuz hakkında mümkün olduğu kadar fazla bilgi edinmeniz iyi bir fikir olabilir. Doktorunuz, diğerlerini enfekte edip edemeyeceğinizi ve tedaviniz hangi seansları gerektireceğini anlamanıza yardım edecektir.
Hepatit B kanda ya da meni, vajinal sıvı ve tükürük gibi diğer vücutsal sıvılarda yaşayan bir virüstür. Hepatit B, bir kişiden diğerine, enfeksiyonlu bir kişinin kanı ya da vücutsal sıvısı diğer kişinin kan dolaşımına girdiğinde geçer.
Hepatit B’ye karşı en iyi korunma aşılanmadır. Hepatit B bakımından özel risk altında olan herkese önerilmektedir.Aşılama, virüse maruz kalınmadan önce veya maruz kalındıktan hemen sonra uygulandığında HBV enfeksiyonlarının önlenmesinde etkili olmaktadır.
Enfeksiyon olup olmadığınızı bilmeyebilirsiniz? Çoğu insanda belirtiler yoktur (buna ‘belirti vermeyen’ denir), bu yüzden test edilmedikçe hepatit B olduğunuzu bilmeyebilirsiniz. Hepatit B tanısı konulması için gerekli testler ve testler hakkında detaylı bilgiler…
Hepatit B beni nasıl etkileyebilir? Hepatit B’nin belirtileri nelerdir? Sararacak mıyım, hayatımın geri kalanında hepatit B’li mi olacağım? Çocuk sahibi olmam güvenli mi? Eğer bende hepatit B varsa eşim ve ben IVF (tüp bebek yöntemi) tedavisi alabilir miyiz?
Hepatit B nedir? Hepatit A, B, C, D ve E arasındaki farklar nelerdir? Hepatit B yaygın mıdır? Hepatit B’ye en çok nerede yaygındır? En fazla riski kimler taşır? Akut ve kronik hepatit B arasındaki fark nedir? Hepatit B karaciğerimi nasıl etkiler?
YAZIYI PAYLAŞ
YORUMUNUZ VAR MI?