Ülkemizde yenilikçi tedavileri ve nadir çözümleri hastalara ulaştıran GEN İlaç ve Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., kanser hastaları için yeni ilaç adaylarını geliştiren biyoteknoloji girişimi RS Research’e yatırım kararı aldı. Bu ortaklık ile, RS Research’ün inovatif ilaç taşıyıcı platform teknolojisi ile portföyündeki ilaç adaylarının klinik geliştirme faaliyetleri hız kazanacaktır. Prof. Dr. Rana Sanyal ve Sena Nomak tarafından kurulan RS Research, kemoterapinin etkisini artırırken yan etkilerini azaltabilen ilaçlar geliştirme konusunda önemli çalışmalar yapıyor.
RS Research’ün portföyünde 5 ilaç adayı bulunuyor. Sağlık Bakanlığı’ndan klinik araştırma onayı alan yeni ilaç adayı da küçük hücreli akciğer kanseri hastalarına yönelik Faz-1 klinik çalışması iki merkezde devam ediyor.
RS Research, yeni bir teknoloji ile akciğer, meme, prostat, pankreas ve yumurtalık kanserlerine yönelik klinik öncesi ve klinik çalışmaların farklı aşamalarında olan 5 ilaç adayı geliştirmiştir. Bu yeni platform teknolojisinin kullanıldığı araştırma ürünlerinin daha az yan etki ile daha yüksek etkilerinin olduğu klinik öncesi çalışmalarda gösterilmiştir.
GEN tarafından yapılan bu yatırım GEN’in globalleşme stratejik hedefine de önemli katkılar sunacak değerli bir kilometre taşıdır. Bu araştırma ürünlerinin geliştirilme aşamalarını başarılı bir şekilde tamamlamasını takiben GEN, Türkiye, Rusya ve diğer Bağımsız Devletler Topluluğu (CIS) üyesi ülkeler ile Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgelerindeki ülkelerde ticarileştirilmesi için (satış, dağıtım ve pazarlama hakları) öncelik hakkını da elde etmiştir.
GEN İlaç ve Sağlık Ürünleri San. ve Tic. A.Ş., ilaç sektörünün önemli bir küresel aktörü olma hedefindeki en değerli kilometre taşlarından birisi olan Avrupa Birliği İyi Üretim Uygulamaları (EU GMP) onayını aldı. Gerçekleştirilen EU GMP denetimi sonrası Almanya yetkili kurumu tarafından GEN Üretim Tesisi EU GMP sertifikası almaya uygun bulundu.
Almanya yetkili kurumu tarafından verilen EU GMP sertifikası dünya çapında kabul gören ve çoğu pazarın düzenleyici otoritesi tarafından karşılıklı tanıma prosedürü ile ruhsatlandırma süreçlerindeki GMP denetimlerinin yerine geçebilen bir sertifika özelliği taşımaktadır. GEN Üretim Tesisinde üretimi gerçekleştirilen ürünlerin ruhsatlandırma süreçlerinin başarı ile tamamlanmasını takiben satış ve dağıtımları gerçekleştirilebilecektir.
YAZIYI PAYLAŞ
YORUMUNUZ VAR MI?