Ağrı kaynağı “bozucu alanlar” olabilir:
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzman Dr. Halil Pekşen: “Hayat boyu geçirilen enfeksiyon, kazalar, ameliyatlar sonrasında, ya da yanıklara, aşı izlerine ya da diş problemlerine bağlı vücudumuzda hissedilmeyecek derecede uyaran oluşturduğu için bize o anda ağrı hissettirmeyen, fakat zamanla birikerek kronik vücut ağrılarına sebep olan bir mekanizma vardır. Nöral terapi uygulayan bizler bunlara “Bozucu Alan”lar deriz. Bozucu alanlara yapılan enjeksiyonlar, o bölgedeki kronik ağrı yolağını değiştirmek suretiyle ağrıyı baskılayabilir. Örneğin sezaryen ile doğum akabinde başlayan yaygın vücut ağrılı hastalarımızın sezaryen yara izlerine yaptığımız enjeksiyonlar ile baş ağrıları, sırt ağrıları, eklem ağrıları düzelebiliyor. “ dedi.
Baş ağrısına için doğal tedaviler: Refleks ve manuel terapi etkili mi?
İlaç tedavisi ile giderilemeyen boyun ağrısı, boyun fıtığı, boyun düzleşmesi, sırt ve bel ağrısı, bel fıtığı, migren, spor yaralanmaları, kalça ve diz ağrıları, kırıklardan doğan komplikasyonlar, omuz, dirsek, el bileği ağrıları ve sinir sıkışması, çene eklemi ağrıları, varis, lenf dolaşım bozukluğu, bağırsak rahatsızlıkları, hormanal problemler, kadınlarda sık rastlanan adet düzensizlikleri, depresyon, huzursuz bacak sendromunun tedavisinde kalıcı bir çözüm olduğunu açıkladı.
Medicana Sivas Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzman Dr. Halil Pekşen, çeşitli sağlık problemlerinden kaynaklanan ağrıların kortizonla veya ilaçla tedavisi sonucu tam olarak başarıya ulaşmadığı durumlarda uygulanan nöral teparinin doğal ve modern bir tedavi yöntemi olduğunu belirtti. Ağrıların temelinde yatan otonom sinir sistemi hasarlarının iyileştirilmesi için anestezik maddelerin, cilde, organlara, vücuttaki tüm yara ve ameliyat izlerine lokal enjeksiyon ile uygulanarak sinir ağında geçmişten kalan sinir hasarlarının bioelektriksel olarak düzeltildiğini ifade etti. Lokal enjeksiyon uygulanacak bölgenin hastaya veya şikayetine bağlı olarak farklılık gösterebileceğini ve ağrıların temelinde yatan sebeplerin tespitinin de bu tedavi yönteminin hedefi olduğunu söyledi. Nöralterapi sonucu organların kanlanmasıyla hastanın ağrılarından kurtulacağı bilgisini verdi.
Uzm. Dr. Halil Pekşen, “Nöral terapi ile ağrıya neden olan sinir sistemindeki şikayetin nedenlerini araştırıp asıl nedeni buluyoruz. Ağrıyan bölgenin fizik tedavi veya ilaç tedavisi sonrası iyileşmemesi durumunda nöral terapi ile şikayetin kaynağını tespit ederek ona göre tedavi planlıyoruz. Kişinin şikayetlerine ve kişiye göre değişmekle birlikte en az 3-4 seans ve genellikle 2-3 gün ara ile yapılabilir. Enjeksiyon uygulamaları genellikle cilt altı, kas dokusu, eklem içine yapılır. Kişisel tecrübelerim neticesinde bilhassa migren hastalarında semptomlarda (atak sıklığı, şiddeti ve süresi) % 90’a varan düzelmeler tespit ettim. Yine stres kaynaklı fibromiyalji, kronik yorgunluk sendromu, uykuda dişleri sıkma gibi rahatsızlıklarda da başarılı sonuçlar elde ediyoruz. Ayrıca diyabet, kanser, hipertansiyon, karaciğer, böbrek hastalarına rahatlıkla uygulanabilmekle birlikte hastanın ilaç kullanımı tedaviyi etkilemez.” dedi.
YAZIYI PAYLAŞ
YORUMUNUZ VAR MI?