Sosyal medya ve akıllı telefonlar günlük yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. İnsanlar artık birçok şeyi gerçekte değil sanal ortamda yaşamayı tercih ediyorlar. Ancak buna bağlı olarak çeşitli hastalıklar ortaya çıkıyor. Birçok insanın uykusuz kalmasına, sürekli sosyal hesaplarını kontrol etmesine neden olan bu fobi kaygı bozukluğuna neden oluyor. Fomo hastalığında kişi internet ve sosyal medyada çok fazla zaman harcıyor, sanal dünya ile bağlantıları kesildiğinde kendilerini huzursuz hissediyorlar, paylaştıkları bir görsel veya bir yorum yeteri kadar beğeni almadığında duygusal çöküş yaşayabiliyor.
Günlük hayatınızda sosyal medya hesaplarınızı, gelişmeleri kaçırıyorum korkusuyla sürekli takip etme ihtiyacı duyuyorsanız ve özelikle sosyal medyayı iş saatlerinden çalarak kullanıyorsanız yüksek ihtimalle fomo sendromuna yakalanmış olabilirsiniz.
Sosyal ağlarda geçirilen zaman iş yaşantınızı, eşiniz ve ya çocuklarınızla olan ilişkinizi hatta ruhsal sağlığınızı olumsuz yönde etkilemeye başladıysa önlem alınmalıdır. Aslında bu rahatsızlıktan kurtulmak kişinin kendi elindedir. Kişi öncelikle bunun sanal bir ortam olduğunun farkına varmalıdır. Sosyal ağlar olmadan kendini çok eksik hissedenler ilk olarak internet ya da sosyal medyada geçirdiği zamanı belli bir saat aralığında tutulmalı ve bu süreyi aşmamaya dikkat edilmelidir.
Gerekirse bu konuda çevrenizdeki insanlardan yardım istemesi faydalı olacaktır. Kişi çevresiyle iletişim kurmaya çaba göstererek gerçek yaşamdaki sosyal aktivitelerini arttırmalıdır. Bir arkadaşla buluşmak, hobiler edinmek, sinemaya ya da tiyatroya gitmek dışarı çıkıp yürüyüş yapmak fomo sendromunu atlatmak için doğru adımlar olacaktır. Hasta tüm bu çabalara rağmen hala bu bağımlılıktan kurtulamıyorsa bir uzmandan yardım alabilir.
YAZIYI PAYLAŞ
YORUMUNUZ VAR MI?