Bu yorumun tamamen bir spekülasyondan ibaret olduğunu söyleyen Sağlık Hukuku Uzmanı & Hukukçu ve Tıp Doktoru Dr. Erkin Göçmen, bu iddia ile eyleme katılacak olan aile hekimlerinin tedirgin edilmesinin amaçlandığını ifade etti. Bunun ciddiye alınamayacak bir iddia olduğunu söyleyen Dr. Erkin Göçmen, Türkiye’de hiç bir siyasal gücün 10 bin aile hekimini işten çıkaracak kudretinin bulunmadığını vurguladı. Sağlık Bakanlığının hiçbir hukuksal temeli olmayan Yönetmelik hükümleriyle hekimleri ve aile hekimliği çalışanlarını korkutmaya çalışarak dirençlerini kırmak istediğini belirten Dr. Erkin Göçmen, bu Yönetmeliklerin zaten Danıştay’da davalık olduğunu ve iptal edileceğinin altını çizdi. Dr. Göçmen, “aile hekimliği çalışanları bu birlikteliği devam ettirdikleri sürece bir tek kişiyi bile Sağlık Bakanına teslim etmezler” dedi.
Sağlık Bakanlığı’nın getirdiği hafta sonu çalışma zorunluluğuna karşı çıkan aile hekimleri hafta sonu nöbetlerine gitmeyecekleri açıklamasında bulunmuştu. Bunun üzerine de bakanlık ceza puanlarını 4 katına çıkarmıştı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, görevini yerine getirmeyen aile hekimlerine yaptırım uygulanacağını söyledi. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Dr. Bayazıt İlhan, ise bu durumda 10 bin aile hekiminin işsiz kalabileceğini dile getirmişti.
Bakan Müezzinoğlu: Görevini yapmayana yaptırım olacak!
Habertürk’ten Lütfi Erdoğan’ın haberine göre, Bakan Müezzinoğlu, “Ben aile hekimlerimizin yüzde 80’inin bunun içinde olmadığını zaten biliyorum. Katılım yüzde 3’ü, 5’i geçmeyecektir. Onlar da ideolojik duruşlu” dedi. İş bırakacak aile hekimlerine yaptırım uygulanmasının söz konusu olup olmadığı sorusu üzerine Müezzinoğlu, “Neticede görevi neyse o görevi yapmadığı zaman tabii ki yaptırım olacaktır” dedi.
22 Bin Aile Hekimi Ocak ayından beri nöbete gitmiyor!
TTB Başkanı Bayazıt İlhan ise 22 bin aile hekiminin yarıdan fazlasının ocak ayından itibaren cumartesi günü nöbetlerine gitmediğini söyledi. Bakanlığın çıkardığı yönetmeliği hatırlatan İlhan, “Cumartesi günü nöbete gitmeme 5 ceza puanıydı şimdi 20’ye çıkarıldı. Hafta içi işe gitmemenin cezası 10 puan. Yönetmelikteki 20 ceza puanı uygulanırsa, 5 kere işe gitmeyen hekimin sözleşmesi feshedilebilecek. O zaman da 10 binin üzerindeki hekim işsiz kalacak. Çünkü dönebilecekleri bir kurumları yok. Sözleşmeler 2 yılda bir yenileniyor. 100 ceza puanına ulaşırsanız bakanlık tek taraflı olarak sözleşmeyi feshedebiliyor” dedi.
YAZIYI PAYLAŞ
YORUMUNUZ VAR MI?