Doktorlar ne yazık ki çocuğun durumunun yaşla birlikte iyiye mi, yoksa kötüye mi gideceğini bilemiyorlar. Bu nedenle hastalığından kaynaklı tüm sorunlarla tek tek mücadele edilmeye çalışılıyor. Örneğin çocuk, Nisan 2011’de bağırsaklarından ameliyat olarak bazı sorunlarından kurtuldu. Ancak sorunları bunlardan ibaret değil: ebeveynleri Gemma ve Richard Clamp, çocuklarının bir sorunu olduğunu daha eve götürdükleri ilk gün fark ettiler: küçük Alfie, nefes almayı durdurdu ve dudakları morardı. Neyse ki hastaneye zamanında yetişerek çocuğun kurtulmasını sağladılar. Ancak Alfie büyüdükçe daha farklı sorunlar baş göstermeye başladı. Örneğin kasları öylesine zayıf ki, 18 aylık olana kadar kendi kendine vücudunu döndüremedi veya rahat hareket edemedi. Ancak sonradan toparlamaya başladı. Hastalığın neden olduğu tuhaf gelişim biçimi nedeniyle 3 aylıkken görebilmeye başladı. Doktorlar, gidişatı iyi yönde sürdürmek için ona sürekli ilaçlarla takviyelerde bulunuyorlar. Buna rağmen Alfie sıklıkla yüksek ateş ve metabolizma problemleriyle baş ediyor. 2011’de sadece 1 ay içinde 2 defa nefesi alması da kendiliğinden durdu. Ancak iki seferde de tamamen iyileşmeyi başardı.
Durumun DNA’nın sarmal yapısının bozulmasına neden olan bir mutasyondan kaynaklandığı biliniyor. Ancak bu durumun evrimsel açıdan anlamı var mı, tam olarak bilinemiyor. Normalde her mutasyon evrimsel açıdan işe yarar ya da zararlı olmak zorunda değildir. Çoğu zaman mutasyonlar etkisiz veya etkisize yakın özelliktedir. Ancak bir DNA’nın sarmal yapısının değişmesi, çok büyük bir sıçramadır ve beraberinde sorunları getirmesi de kaçınılmazdır.
Buna rağmen bütün uzmanlar bu sarmal çoklanmasının zararlı olduğuna ikna olmuş değiller. Sağlık sorunlarını doğuruyor olmasına rağmen, ölüme neden olmayacak şekilde sarmal çoklanmalarının olabileceğini düşünen uzmanlar da bulunuyor. Çünkü unutmamak gerekiyor ki Alfie bu konudaki tek örnek. Şu anda binlerce insanın genomu dizilenmiş ve incelenmiş olsa da, bu “binlerce” sayısı, yaşamış on milyarlarca insanın yanında önemsenmeyecek kadar küçük bir sayı. Dolayısıyla bu tür sarmal çoklanmaları, her zaman bu kadar yıkıcı etkiye sahip olmayabilir. Eğer ki çok sayıda bebekte bu tür mutasyonlara rastlanacak olursa, bunlardan bazıları seçilerek sarmal sayımızın evrimsel süreçte artması yönünde bir değişim görülebilir. Üstelik Alfie’nin durumu sıradışı, çünkü sarmalların ikisi birden çoklanmamış, sadece tek ek bir sarmal gelecek şekilde mutasyona uğramış. Ancak bunun yerine DNA’mızdaki sarmallar tam 2 katına çıkacak olursa ve 4 sarmallı olursa, söz konusu sıkıntıların hiçbiri yaşanmayabilir
Gerçekten de 2013 senesinde Cambridge Üniversitesi’nden araştırmacılar, DNA sarmallarımızın 2 değil de 4 şeritten oluşabileceğini ve hatta genomumuz içerisinde bulunduğunu daha önceden ispatlamışlardı. Bu yapıların halen işlevsel mi, yoksa hatalı mı olduğu araştırılıyor; ancak dörtlü sarmal yapısının hücre bölünmesi ve DNA çoklanmasında yakından görev aldığı düşünülüyor. Kanserli hücreler gibi daha hızlı bölünen yapılarda bu yapılara daha sık rastlanıyor.
Her ne kadar bir aralar internette Dr. Berranda Fox isimli bir genetikçinin insanların evrimsel süreçte bir süre sonra 12 sarmallı DNA’lar evrimleştireceği gibi iddiaları döndüyse ve onun sözde “araştırmaları” paylaşılmışsa da, bu araştırmacının bir sahtekar olduğu ispatlandı ve hakkında sahtekarlık davası açıldı. Halkı yanıltmak ve uydurma araştırma sonuçları paylaşmaktan ötürü suçlu bulunan Dr. Fox tutuklandı ve kliniği kapatıldı. Dolayısıyla bu konuyla “12-DNA’lı insanlar” safsatasını birleştirmeye çalışanlara lütfen kanmayınız. Ancak DNA sarmallarımızın sayısının mutasyonlarla artabileceğini ve hatta 4’lü sarmalların şu anda insanlarda bulunabildiğini de biliniz. Evrimsel süreçte eğer ki bu varyasyonlar canlıya yarar sağlamaya başlayacak olursa, uzun vadede bu 4’lü sarmalların sayısı artacak ve “normal/sıradan” hale gelecektir. Eğer ki zararlıysa, bu değişim popülasyondan elenecek ve daha sabit/dengeli olan formlar çoğalmayı ve “normal” olmayı sürdürecektir.İşte evrim, popülasyonların bu şekilde kademeli ve yavaş değişim sürecidir.Her an olmaktadır ve her zaman var olacaktır.
Hazırlayan: ÇMB (Evrim Ağacı), Teşekkür: Keremcan Gümüştaş (Evrim Ağacı)
YAZIYI PAYLAŞ
YORUMUNUZ VAR MI?
Normalde bir insanın zaten 12 sarmal dna ya sahipmiş insanların dna sina müdahale edilmiş verdiğiniz habere göre tutuklanan araştırmacı dr fox kesinlikle araştırmalarında haklıymış asıl sahtekar iblisler onun tutuklanmasını isteyenlerdir
MRNA aşılar ve GMO gıdaların etkisi ne olacak?
Merhabalar, İnsanlığın 12/24/36/48 hatta daha fazla DNA’ya tekamül edeceği ile ilgili bilgiler metafizik alanında dillendirilmekteydi. Üstelik 3 sarmallı DNA yapısına sahip bir insanın varolduğunu sizler henüz farketmişken dile le getirilmişti. Hemen safsata diyip kestirip atmaktansa sadece bildiklerinizi paylaşsanız daha etik olmaz mı? Bilim kanıt arar elbette. Bunda bir yanlış yok.… Devamını oku »