Koronavirüs salgını nedeniyle Dünyada daha önce görülmemiş bir durum yaşadığını söyleyen Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, koronavirüsün yarattığı riskin artmaya devam ettiğini vurguladı. Dr. Tedros Ghebreyesus, “Virüsü geriletebiliriz. Koronavirüsün neden olduğu hastalık çıkışı bulunmayan bir yol değil. Ancak ülkelerin çabuk ve etkin bir şekilde harekete geçmesi ile bu virüsle mücadele edilebilir. Bütün ülkeler için geçerli tek bir çözüm yöntemi yok. Bu nedenle, her ülke kendi durumuna uygun çözüm üretmeli. Şimdi harekete geçmekten başka bir çaremiz yok” diye konuştu.
Koronavirüs REHBERİ: Nasıl bulaşır? Belirtileri, korunma yöntemleri ve tedavisi
Dünya genelindeki koronavirüs ölümleri üç bini geçti. Ölümlerin çoğu Çin’de görülürken, Çin dışında Çin’de olduğundan dokuz kat daha fazla yeni vaka ortaya çıktı. Çin dışında virüsten en olumsuz etkilenen ülkelerden biri olan İtalya’daki ölü sayısı dün 34’ten 52’ye çıktı.
Koronavirüsün benzersiz özelliklere sahip olduğunu söyleyen DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Ghebreyesus, kuruluşun şimdiye dek büyük bir yayılma beklediğini, ancak kontrol altına alma önlemlerinin işe yaradığını ifade etti. Koronavirüs vakası bildiren 62 ülkenin 38’indeki vaka sayısının 10 ya da daha az olduğunu dile getiren Dr. Tedros, “Sekiz kadar ülke son iki haftada yeni vaka bildirmedi ve kontrol altına almayı başardılar” dedi.
Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüs riski derecesini ‘çok yüksek’ seviyeye çıkardı!
Dünya Sağlık Örgütü çoğu hastada hafif belirtiler görüldüğünü ve ölüm oranının yüzde 2 ila yüzde 5 gibi göründüğünü açıkladı. Mevsimsel gripte ise ölüm oranları yüzde 0,1. Ancak bu hastalık çok bulaşıcı ve her yıl 400 binden fazla kişinin ölümüne yol açıyor.
YAZIYI PAYLAŞ
YORUMUNUZ VAR MI?