Uzmanlara göre, peynir, ilk olarak ağzımızın PH dengesini ayarlamaya yardımcı olur ve diş için iyi bir koruyucu görevi üstlenir. Aynı zamanda dişleri çürüklere karşı koruyup, yeni çürükler olmasını engeller. Bir şey yemeden önce ya da sonra yenecek peynir ağzınızdaki tükürük üretimini arttırır ve bu da plaklara ve çürüklere neden olan şekerleri ve yemek artıklarını yıkar ve zararlı asitleri nötralize etmeye yardımcı olur.
Özellikle şekerli gıdalar alındıktan sonra yenilecek bir parça peynir, şekerin dişleri çürütme etkisini giderme açısından son derece önemli. Ayrıca, sindirim olarak sütten daha kolaydır. Amerikan Pediatrik Diş Hekimleri Birliği’nin (AAPD) açıklamasına göre peynir yemek diş çürüklerini azaltır. Araştırmaya göre; gebeliğinde çok peynir tüketen gebelerin çocuklarının dişlerinde daha az çürük geliştiği belirtiliyor.
Sağlıklı beslenme uzmanları, diş sağlığında da peynirin mucize sayılabilecek etkisine dikkat çekiyor; “Peynir diş dostu bir besindir. Özellikle, yağ ve tuz oranı azaltılmış Sürmeli ve Burgu peynirleri, hem atıştırmalık hem de sağlıklı. Özellikle, Burgu, esnek ve elastiki yapısı ile yerken keyif veren, az tuzlu, hafif yapısıyla yedikçe yenmek isteyen bir ürün. Burgu’yu doğallığı ile damak tadına düşkün yetişkinler, besleyici değeri ve eğlenceli formu ile de çocuklar neşeyle yiyebiliyor. Kısaca Burgu sağlıklı ve lezzetli beslenmek isteyenler için son derece ideal. Şekerli gıdalar ve tatlılardan sonra yenilecek bir parça peynir diş sağlığımızın korunmasına da yardımcı oluyor”.
YAZIYI PAYLAŞ
YORUMUNUZ VAR MI?