Ancak araştırmaya temkinlilikle yaklaşılması gerektiğini belirten uzmanlar da var. Bu uzmanlar, bulguların arkasındaki nedenleri açıklamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu belirtiyor. Connecticut Üniversitesinden Dr Deborah Fein ve ekibi erken yaşta otizm teşhisi konan 34 çocuğun, ilerleyen yaşlarda sınıflarındaki otizm teşhisi konmamış diğer 34 çocuk kadar başarılı bir performans sergilediğini ortaya koydu.
Otistik bozukluklar erkek bebeklerde kızlara oranla 3 kat daha sık görülüyor
Bilişsel ve gözlem testlerinde, otizm teşhisi konmuş çocukların performansı, otistik olmayan çocuklarınki ile aynı düzeyde seyretti. Çocukların, dil, yüz tanıma, iletişim ve sosyal etkileşim konularında herhangi bir problemle karşı karşıya kalmadıkları belirtiliyor. Araştırmacılar, otizm teşhisi konmuş çocukların performansını karşılaştırmak için aynı yaşlarda başka 44 çocukla da çalışmalar yürüttü.
Otizm nedir? Neden olur? Otizmin tipik belirtileri nelerdir?
Çalışmalar sırasında yapılan testlerde, otistik çocukların, hastalıklarının tespit edilemez olduğu ortaya çıktı. Araştırmacılara göre, bu sonuçlar, bazı çocukların otizmi yenmesinin bir sonucu olabileceği gibi, çocukların otizmin olumsuz etkilerini başka şekillerde tamamlayabilmesinden de kaynaklanıyor olabilir.
Otizm teşhisinde 10 temel belirti yeniden tanımlandı!
Erken teşhis otizm tedavinde çok önemli bir işleve sahip olsa da pek çok çocuk geç dönemde tanı aldığı için ciddi gelişim sorunları yaşıyor. Otizm tanısı için 10 temel belirtiyi tanımlayan Baltimore Enstitüsü uzmanları bunlarla çocukların erken evrede tanı alabileceğini belirtiyorlar. Devamı
YAZIYI PAYLAŞ
YORUMUNUZ VAR MI?