Cilt kanseri için kullanılan ‘ışık terapi’ akne tedavisinde de kullanılabiliyor

Yazan Hatice Pala Kaya
Kategori: Cilt Sağlığı, Estetik, Üye Yazıları Print

İspanyol bilim insanları tarafından, cilt kanseri ve sedef tedavisinde kullanılan Fotobiyodinamik (ışık terapi) yönteminin, kızarıklık, kırışıklık, akne ve leke tedavisinde de kullanılabileceği ispatlandı. Yeni teknolojik ilerlemeler sayesinde bu yöntemin kullanım alanının genişlediğini söyleyen Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Orhan Murat Özdemir, kendisinin de bu yöntemi akne, kırışıklık ve leke tedavisinde kullandığını, 3-4 seansta kalıcı çözümler elde edilebildiğini vurguladı. Medikal Akademi Ankara Temsilcisi Hatice Pala Kaya’nın sorularını yanıtlayan Uzm. Dr. Orhan Murat Özdemir, şu bilgileri verdi:

“Fotobiyodinamik tedavi yöntemi yıllardır var olan, bilinen bir yöntem, geçmişte büyük odalara sığan, çok büyük cihazlarla kanser tedavisinde kullanılıyordu. Yeni teknolojik gelişmeler sayesinde ise akne, kızarıklık, leke ve kırışıklık tedavisinde kullanılabilecek küçük cihazlar geliştirildi. Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte taşınabilir, bükülebilir bir platforma taşındığında artık bize de ulaştı. Bu sayede sadece hastalıkların tedavisinde değil, kozmetolojik sorunlar, leke ve akne gibi problemlerin çözümünde de elimizde güçlü tedavi seçeneği oluştu.

Kanser beslenmesinde sıfır şeker kullanımı hastayı zora sokuyor!

Leke için melanin ile tirozin ilişkisini düzenleyen aktif maddeler sürüyoruz. Arkasından uygun dalga boyu ile uyguladığımızda leke de herhangi bir yara oluşturmadan hem cildin çalışmasını hem de melanin ve tirozin ilişkisini düzenleyerek, leke tedavisinde etkin rol oynayabiliyorsunuz. Aynı zamanda cildin çalışmasını sağlayan ürünler ile kılcal damarlarla ve kızarıklık azalmasını sağlayan ürünlerle dört değişik dalga boyu uygulayabiliyorsunuz.”

Cerrahi gerektirmiyor, neştersiz uygulanıyor

“Fotobiyodinamik” olarak da adlandırılan ve neştersiz uygulanan “ışık terapi” seanslarıyla ciltte onarım ve yenilenme sorunlarına kalıcı çözüm elde edilebildiğini dile getiren  Uzm. Dr. Özdemir,  akne, leke, kızarıklık ve güneşe maruziyet, nemsizlik ve yaşlanmayla artan kırışıklıkların en sık görülen cilt sorunları arasında bulunduğuna dikkat çekti. 

Ciltte gelişen yüzeysel ya da derin sorunların cerrahi uygulamalarla çözülmeye çalışıldığının altını çizen Uzm. Dr. Özdemir, ışık terapinin ise alternatif bir çözüm olarak ortaya çıktığını kaydetti. Işık terapinin cerrahi gerektirmediğini vurgulayan Uzm. Dr. Özdemir, uygulamanın yara, iz ve kızarıklığa da yol açmadığını, 18 yaşının üstündeki kişilere her mevsimde yapılabildiğini anlattı.

Uygulamaya başlamadan önce cildin temizlendiğini, ışık geçirgenliğinin artması için hafif bir peeling yapıldığını belirten Uzm. Dr. Özdemir, “Uygulama, bir çeşit lazer teknolojisini içeriyor ve ışığın aktive ederek ciltte yarattığı etkilerle gerçekleşiyor. Hastanın tanısına göre probleme duyarlı ve ışıkla aktive olan ilaç cilde sürülüyor. Ardından uygun dalga boyuyla 15 dakika ışık uygulanıyor. İşlem, yaklaşık 45 dakika sürüyor. Birer hafta aralıklarla genellikle 4 seans yapılıyor” dedi.

Kanser tedavisi sırasında yapılan beslenme hataları hastalara zarar veriyor

Uzm. Dr. Orhan Murat Özdemir, kolajen sentezini artırarak sıkılaşma sağlama, lekelerin giderilmesi, yeniden damar oluşumunu sağlama, antibakteriyel etkiyle akne oluşumunu önleme gibi tedaviler için farklı dalga boylarında ışıklar verildiğini kaydetti.

YAZIYI PAYLAŞ

YORUMUNUZ VAR MI?

guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Araç çubuğuna atla