Hekimimiz dental impalantların diş eksikliğinde en doğru ve en uygun tedavi seçeneği olduğunu söylüyor. Neden olarak, eskiden diş eksikliği tedavisinde kullanılan yöntemler olan kuron ve köprü yöntemlerinin uygulanabilmesi için sağlıklı dişlerin kesildiğini, oysa implant tedavisinde sağlıklı dişlere herhangi bir müdahalede bulunulmadığını belirtiyor.
Dr. Taşçı, imlant tedavisinin başarı oranı ve kimlere uygulanabileceği sorularına şu yanıtları verdi: “Genel istatistik implantların %99,1 oranında başarılı olduğu yönündedir. İmplant çürümez ama eğer temiz bakılmazsa nasıl bir dişte diş eti iltihabı oluyorsa implantın etrafında da diş eti iltihabı oluşabilir. Diş implantları herkese uygulanabilir, sadece bazı sistemik problemli hastalarda önlemler almak gerekir. Bizim en çok çekindiğimiz hasta grubu şeker hastası olan ya da kemoterapi tedavisi gören hastalardır. Fakat bu tarz hastalıklarda da kendi sistemik durumlarını takip eden doktorlarıyla iletişime geçilerek bu hastalara da dental implantları rahatlıkla uygulayabiliyoruz.”
Kanal tedavisi nedir, nasıl yapılır? Faydaları, ağrısı ve riskleri
Uzmanımıza 20 yaş dişlerinin mutlaka çekilmesi gerekip geremediğini sorduk. Bu sorunun cevabı olarak 20 yaş dişlerinin genellikle problem çıkardığını, bu problemlerin başlıcalarının ağız kokusu, diş eti iltihabı, çene kırıkları ve hatta o bölgede tümör ve kist oluşumu olduğunu öğrendik. Hekimimiz, en sağlıklı 20 yaş dişi bile en azından bir önündeki dişin çürümesine neden olduğunu belirtti.
Çene cerrahlarının en sık karşılaştıkları problemlerden bir diğeri de çene-eklem rahatsızlıklarıdır. Uzmanımıza göre söz konusu rahatsızlığın iki sebebi vardır. Eğer alt çene ve üst çene düzgün bir şekilde kapanmıyorsa, yıllar içerisinde eklemlere dengeli yük binmediği için zamanla problem olmaya başlar. Çene eklem rahatsızlıklarının bir diğer nedeniyse travmadır. Kişi herhangi bir sebeple çene bölgesine veya yüz bölgesine bir travma almışsa, herhangi bir sebeple kronik travmalar varsa, bunlar da eklem rahatsızlığına yol açabilir.
Çene eklemi kompleks bir yapıdır. Aslında alt çene üst çeneye değil, direkt kafa kaidesine bağlı olarak hareket eder. Ve iki kemik arasında bir yastık bulunur. Çene hareketi esnasında bu yastığın deformasyonundan dolayı bir ses gelir. Bu sesi duyan hastalarımız muhakkak çene eklemi tedavisine başlamak zorundadır. Çünkü bu durumun bir ileri seviyesi, o sesin çıktığı andan itibaren daha fazla çeneyi açamamaktır ve söz konusu durumda inanılmaz ağrılar meydana gelir.
YAZIYI PAYLAŞ
YORUMUNUZ VAR MI?