Cabral, kas-iskelet sistemi ağrılarının tedavisinde kullanılan kas gevşetici ve analjezik özelliklere sahip bir ilaçtır. Özellikle kas spazmları, boyun ve omuz ağrıları, bel ağrısı gibi durumlarda etkilidir. İlacın etken maddesi feniramidol hcl, kaslardaki gerginliği hafifleterek ağrıyı azaltır ve hareket kabiliyetini geri kazandırır. Cabral, tablet ve enjeksiyon formunda bulunur. Tansiyon düşüklüğü, karaciğer sorunları veya alerjik reaksiyonlar gibi yan etkiler yaşanabileceği için mutlaka doktorun önerdiği dozda kullanılması gerekir.
İçindekiler
Cabral, analjezik (ağrı kesici) ve kas gevşetici bir ilaçtır. Hafif ve orta derecede kas-iskelet ağrısı, boyun ağrısı, omuz ağrısı, aniden başlayan, kas yaralanması veya burkulmaların neden olabileceği ağrılı kas spazmları ve bel ağrısında etkilidir. Etken maddesi feniramidol HCl, kaslardaki gerginliği hafifleterek ağrıyı geçirir ve kramp halindeki kasın tekrar çalışmasını sağlar. İlacın en iyi etkiyi gösterebilmesi için dinlenme ve fizik tedavi ile birlikte kullanılması tavsiye edilir. Cabral eczanelerde film kaplı tablet ve ampul formlarında bulunur. Doktorunuza danışmadan kullanmayınız.
Boyun ağrısı nasıl geçer? Fizik tedavi ve egzersiz yöntemleri
Bel ağrısı neden olur? Belirtileri, tedavisi ve egzersiz yöntemleri
Doktorunuz farklı bir doz önermediği sürece kullanım dozları aşağıdaki gibidir:
Cabral film kaplı tablet (400 mg) dozu
Eğer bir dozu almayı unuttuysanız bir sonraki dozdan devam edin. Unuttuğunuz dozu dengelemek için çift doz almayın.
Cabral enjeksiyonluk çözelti (800 mg / 3 ml) dozu
Eğer ilacınızı uygulatmadıysanız, unutulan dozun ne zaman uygulanacağına karar vermesi için doktorunuza bilgi verin.
Kullanmanız gereken dozdan daha fazla Cabral kullandıysanız mutlaka bir doktor veya eczacıya danışın. İlaç yüksek dozu hipotansiyon (düşük tansiyon) ve yüzde kızarma gibi yan etkilere neden olabilir.
Muscoflex nedir? Ne için ve nasıl kullanılır? Dozu ve yan etkileri
Eğer aşağıdaki durumlardan birine sahipseniz Cabral kullanmayın:
Cabral bazı ilaçlarla birlikte kullanıldığında etkileşime girebilir ve ilaçların etkilerinde değişikliğe neden olabilir. Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilaç ya da aşağıdaki ilaçlardan birini kullanıyorsanız tedaviye başlamadan önce uygun doz ayarını yapabilmesi için doktorunuza bilgi verin:
Cabral’in alkolle bilinen bir etkileşimi yoktur. Ancak aşırı uyuşukluk ve sersemliğe neden olabileceği için ilaçla birlikte alkol tüketmekten kaçınılması ya da sınırlı tüketilmesi tavsiye edilmektedir.
Cabral hamilelikte ancak doktorunuz kesinlikle öneriyorsa kullanılabilir. Onun dışında kullanımı önerilmez. İlacı kullanırken hamile kaldığınızı fark ederseniz de hemen doktorunuza ya da eczacınıza danışın.
İlacın etken maddesi anne sütüne geçebilir. Bu nedenle emzirirken Cabral kullanmayın.
Eczanelerde bulabileceğiniz Cabral ile aynı etkiye sahip (muadili) ilaçlar;
Cabral eczanelerde 400 mg film tablet ve 800 mg / 3 mL enjeksiyonluk çözelti (ampul) formlarında bulunur.
Eğer ciddi tansiyon düşmesi, nefes almada zorluk, deri döküntüsü gibi yan etkilerden birini yaşıyorsanız Cabral’a ciddi alerjiniz olabilir. Derhal ilacı almayı bırakın ve size en yakın hastanenin acil servisine başvurun.
Yukarıda belirtilenlerin haricinde ilacı kullandığınız dönemde farklı herhangi durum gözlerseniz hekim ve eczacınızı bilgilendirmelisiniz.
Omuz ağrısı neden olur? Nasıl geçer? Omuz ağrısına iyi gelen hareketler
Cabral 400 mg film tablet, ile ilgili daha detaylı bilgiye ulaşmak ve kullanma talimatını okumak için bu linke tıkla>>>>
Cabral 800 mg enjeksiyon ampul ile ilgili daha detaylı bilgiye ulaşmak ve kullanma talimatını okumak için bu linke tıklayın:>>>>
Kaynaklar ve Referanslar:
1- Cabral 400 mg Film tablet Kullanma Talimatı2- Cabral 800 mg Enjeksiyon Kullanma TalimatıYAZIYI PAYLAŞ
YORUMUNUZ VAR MI?
8 hafta gebeyim adetimden sonra 1 veya 2 tane cabral içtim bebeğe bir sıkıntı olurmu? 400 mg olan
Evet beni mahvetti midede dolgunluk ağrı ile başladı kusma zehir gibiydi ishal çektiğimi ben bilirim