Savunma sistemimizi güçlendiren C vitamini bizi sadece grip, nezle gibi hastalıklardan korumuyor. Amerika, Avrupa, Japonya başta olmak üzere tüm Uzakdoğu’da kanser tedavisinde de C vitamini yaygın olarak kullanılıyor. Bu ay tıp camiasının en önemli dergilerinden biri olan Scince dergisinde de vitamin C’nin kanser üzerine etkilerini araştıran önemli bir makale yayınlandı. Ardından ise Nature dergisinde ise “Vitamin C tedavisi en zor olan kolon kanseri hücrelerini normal hücrelere zarar vermeden öldürüyor” başlıklı bir haber yayınlandı.
Vitamin C’nin kanserle ilişkisinin Dr.Hugh Riordan ve Dr.Cameron tarafından ortaya konduğunu söyleyen Medicana Hastaneler Grubu Onkoloji Koordinatörü Doç. Dr. Mutlu Demiray “ İlk hipotezde vitamin C’nin bağ dokusunu güçlendirerek kanser hücrelerinin etrafında güçlü ve aşılması zor bir duvar öreceği aynı zamanda da bağışıklık sistemini güçlendirerek kanseri yenebileceği düşünülmüş.
Ancak laboratuvar çalışmalarında Vitamin C nin belirli bir doza ulaştıktan sonra kanser hücrelerini öldürdüğü ancak normal hücrelere zarar vermediği görülmüş” diye konuşuyor. Sadece şekerle beslenebilen ve şekeri yaklaşık 200 kat fazla kullanan kanser hücrelerinin şekerle vitamin C’yi ayırt edemediğini söyleyen Demiray, damardan yüksek dozda vitamin C uygulandığında kanser hücrelerinin vitamin C’ye saldırdıklarını ve içine aldıklarını belirtiyor. Vitamin C’nin kanser hücreleri içinde bir Truva atı olduğuna değinen Demiray, bu şekilde vitamin C’nin direkt kanser hücrelerinin ölümüne neden oluyor.
Yüksek doz vitamin C tedavisi tek başına bir tedavi değil. Vitamin C’nin kemoterapi ilaçlarıyla birlikte çok daha etkili olduğunu anlatan Demiray, Medicana Hastaneler Grubu’ndan bu tedavilerin uygulandığını söylüyor. Ağızdan alınan vitamin C’nin kanseri tedavi etmediği gibi ilerlemesine neden olacağının da altını çizen Demiray bunun nasıl kullanılacağıyla ilgili ise şu bilgiyi veriyor:
“Yüksek doz vitamin C tedavisi sadece ve sadece damardan uygulanarak yapılabilir. Ağızdan yüksek dozda tedavi olmaz. Hastanın boyu, kilosu alınarak beraberinde uygulanacak tedaviye göre doz belirlenerek tedavi başlanır. Tedavinin aşamasına göre tedavi dozlarında değişiklik gerekir. Bu tedavi için bilgi ve deneyim önemli.”
YAZIYI PAYLAŞ
YORUMUNUZ VAR MI?