Selenyum, B vitaminleri, riboflavin, niasin ve antioksidan kaynağı olan mantar özellikle üst solunum yolu enfeksiyonları riskini düşürme konusunda etkilidir.
Lahana glutamin kaynağıdır. Lahanayı sevmiyorsanız çorbalarınız ve yemeklerinize ekleyerek besin değerini artırabilirsiniz.
Stresin etkilerini azaltarak bağışıklık sistemini destekleyen bir besindir. Günde ¼ fincan badem tüketimi, günlük E vitamini ihtiyacınızın yaklaşık %50’sini karşılar.
Yüksek oranda C vitamini içeren greyfurt bağışıklık sisteminin aktivasyonunu artıran flavonoidler içerir.
Yapılan araştırmalar D vitamini düzeyi düşük olanların soğuk algınlığı ve gribe yakalanma riskinin yüksek olduğunu göstermiştir. Bu nedenle D vitamini yönünden zengin olan yoğurdun her gün yarım kase tüketilmesi soğuk algınlığına karşı direnci artırır.
Sarımsak bağışıklık sistemini destekleyen antioksidanlar içerir. Sarımsağın daha etkili olmasını istiyorsanız hiç doğramadan pişirin ve böyle tüketin. Çünkü kükürtlü bileşikler doğranınca etkisini kaybeder.
C vitamini içeren ıspanak, vücudun yeni hücreler üretmesine yardımcı olan folat içerir. Ispanaktan daha fazla yararlanmak istiyorsanız çiğ ya da hafifçe pişirerek tüketin.
Yeşil ya da siyah çay fark etmez; her ikisi de hastalıklarla savaşan polifenoller ve flavonoidler içerir. Bu antioksidanlar hücreye zarar veren serbest radikalleri ararlar ve yok ederler.
Havuç gibi antioksidan beta-karoten içerir. Ayrıca tatlı patates de yaşlanma sürecini yavaşlatan ve bazı kanserlerin riskini düşüren A vitamini içerir.
Brokoli, vücudu korumak için gereken A, B, C, D Vitamini ve glutatyon içerir.
YAZIYI PAYLAŞ
YORUMUNUZ VAR MI?