Avil, bazı alerji semptomlarının tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Eczanelerde tablet, şurup, ampul ve merhem formlarında bulunan Avil, kaşıntı, kızarıklık, hapşırma, burun tıkanıklığı, yüz ve boğazda şişme gibi alerji semptomlarına karşı etkilidir. Ağız ve boğaz kuruluğu, baş ağrısı, baş dönmesi, uyuşukluk gibi hafif yan etkilere neden olabilir. Ayrıca bazı kişilerde şiddetli uyku hali yapabileceği için dikkat gerektiren bir iş yapıyorsanız mutlaka doktorunuza doz ayarlaması için danışın. Doktora tarafından reçete edilmeden kullanmayınız.
İçindekiler
Avil alerji semptomlarının tedavisinde kullanılan antihistaminik bir ilaçtır. Etkin maddesi feniramin hidrojen maleat, vücutta alerjik semptomlara neden olan histamin adı verilen kimyasal maddeyi bloke ederek çalışır. Pek çok alerjik hastalığın tedavisinde doktor kontrolünde kullanılabilmektedir. Avil, eczanelerde tablet, merhem, şurup ve enjeksiyon ampul formlarında bulunur.
Avil aşağıdaki durumların tedavisinde kullanılır:
Ürtiker (kurdeşen) nedir? Neden olur, ne iyi gelir? Belirtileri ve tedavisi
Avilin merhem formu harici (cilt üzerine) uygulandığı için farklı durumların tedavisinde kullanılabilir:
Eğer doktorunuz aksini belirtmediyse önerilen başlangıç dozu genellikle günde 2-3 kere 1 tablettir. Durumunuzun ciddiyetine göre doktorunuz gerek görürse bu dozu günde 3 kere 2’şer tablete çıkarabilir.
Avil merhem nedir? Ne için ve nasıl kullanılır? Yan etkileri nelerdir?
Doktorunuz aksini belirtmedikçe önerilen dozlar aşağıdaki gibidir
Avil şurup çocuklar için uygundur. Doktorunuz aksini belirtmedikçe önerilen doz şöyledir:
Aşırı doz kullanım sonrası halsizlik, baş dönmesi, kulak çınlaması, dikkat dağınıklığı, koordinasyon bozukluğu, sinirlilik, uykusuzluk ve titreme gibi yan etkiler görülebilir. Eğer kullanmanız gerekenden fazla Avil aldıysanız mutlaka doktorunuzu arayın.
Arı sokması: Ne iyi gelir? Alerjisi, ilkyardım ve evde tedavi
Avil bazı ilaçlarla birlikte kullanıldığında etkileşime girerek ilaçların etkilerinde değişikliğe neden olabilir. Eğer aşağıdaki ilaçlardan birini kullanıyorsanız tedaviye başlamadan önce doktorunuza bilgi verin:
Avil ile birlikte alkol kullanmak, ilacın uyuşukluk, konsantrasyon bozukluğu gibi yan etkilerinde artışa neden olabilir.
Her tablet 22.7 mg feniramin hidrojen maleat içerir.
Her ölçek (5 ml) 15 mg feniramin hidrojen maleat içerir.
1 g merhem; su/yağ emülsiyonunda 12.5 mg feniramin hidrojen maleat bulunur.
Hem kas (IM) hem danar (IV) içine uygulanabilir. Her bir ampul 45.5 mg feniramin hidrojen maleat içerir.
Aerius nedir? Ne için nasıl kullanılır? Dozu ve yan etkileri
Eczanelerde bulabileceğiniz Avil’e eşdeğer ilaçlar; Aviject, Cauphe, Daizyn, Fenamed, Feniramin-PF, Infenil, Lamelat, Türktıpsan Feniramin Maleat
Eğer aşağıdaki durumlardan birine sahipseniz Avil’i kullanmayın:
Eğer aşağıdaki durumlardan birine sahipseniz tedaviden önce doktorunuza bilgi verin:
Merhem üreme ve idrar yolu bölgelerinde kullanıldığında içerdiği mineral yağ prezervatifin yırtılmasına ve sızıntıya neden olabilir. Avil ile prezervatifin temasından kaçının.
Avil’i hamilelikte veya emzirirken kullanmayın. Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Tylol nedir? Ne işe yarar? Kullanım şekli, dozu ve yan etkileri
Hafif yan etkiler
Merhemin geniş vücut yüzeylerine uygulanması ciltte aşırı duyarlılık reaksiyonuna neden olabilir.
Avil’in uyku getirme, yorgunluk ve sersemlik hissine neden olma gibi özellikleri vardır. Eğer dikkat gerektiren bir iş yapıyorsanız başka bir antihistaminik ilaç deneyebilirsiniz.
İlaç hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak ve kullanma talimatını okumak için linke tıklayın>>>
Avil’in formlarına göre eylül 2022 itibariyle fiyatları şöyledir:
Kaynaklar ve Referanslar:
1- Avil reçete / prospektüsYAZIYI PAYLAŞ
YORUMUNUZ VAR MI?
Polikistik böbrek hastaları avil iğne ve hapını kullanabilirmi Teşekkürler