Avelox, bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde kullanılan bir antibiyotiktir. Etken maddesi moksifloksasin özellikle ilaçlara dirençli bakterilerin neden olduğu ciddi enfeksiyonların tedavisinde etkilidir. Genellikle kronik bronşit, zatürre, sinüzit ve cilt enfeksiyonları gibi durumlarda reçete edilen Avelox’un tablet ve damar içi infüzyon formları bulunur. Yan etkileri arasında mide bulantısı, baş ağrısı ve uyku bozuklukları yer alabilir. Ayrıca, özellikle kalp ritim bozuklukları veya karaciğer fonksiyon bozuklukları olan kişilerde dikkatli kullanılmalıdır. İlacı mutlaka doktorunuzun önerdiği şekilde kullanın.
İçindekiler
Avelox, çeşitli bakterilerin, hatta ilaca dirençli (penisilin, sefalosporin, aminoglikozid, makrolid ve tetrasiklin grubu) olan çok sayıda bakterinin neden olduğu enfeksiyonların tedavisinde kullanılan bir antibiyotiktir. Etkin maddesi moksifloksasin, kinolon grubu bir antibiyotiktir ve bakterileri öldürerek ya da çoğalmalarını engelleyerek tedavi eder. Avelox eczanelerde film kaplı tablet (400 mg) ve damar içine uygulanan IV infüzyon solüsyonu (400 mg/250 ml) formlarında bulunur. Doktorunuza danışmadan kullanmayınız.
Penisilin nedir? Ne için kullanılır? Yan etkileri ve alerjisi
Avelox, duyarlı bakterilerin neden olduğu aşağıdaki enfeksiyonların tedavisinde kullanılır:
Zatürre (pnömoni) nedir? Kimlerde görülür? Belirtileri ve tedavisi
Eğer aşağıdaki durumlardan birine sahipseniz Avelox’u dikkatli kullanın:
Avelox’u kullanırken dikkat etmeniz gerekenlerle ilgili daha detaylı bilgiye kullanma talimatından ulaşabilirsiniz.
Doktorunuz farklı bir kullanım önermediği sürece Avelox günde bir kez kullanılır. Bu dozu aşmamak önemlidir.
Tedavi süresi enfeksiyonun türüne ve şiddetine göre değişebilir. Önerilen ortalama tedavi süreleri şöyledir:
Özellikle komplike (başka durumların da eşlik ettiği) enfeksiyonlarda tedaviye Avelox’un intravenöz (damardan) formu ile başlanıp, tablet formu ile devam edilebilir (ardışık tedavi).
Antibiyotik nedir, nasıl kullanılır? Faydaları, direnci ve zararları
Eğer kullanmanız gerekenden fazla Avelox aldıysanız mide bulantısı, kusma, baş dönmesi, düzensiz kalp ritmi bazı yan etkiler yaşayabilirsiniz. Doktorunuza danışın.
Avelox bazı ilaçlarla birlikte kullanıldığında ilaçların etkilerinde değişikliğe neden olabilir. Aşağıdaki ilaçlardan birini ya da herhangi bir ilaç kullanıyorsanız doktorunuza bilgi verin:
Bu Avelox’un etkileşime girdiği ilaçların tam listesi değildir. Tamamı için kullanma talimatına bakın.
Avelox ile birlikte alkol tüketmek ilacın etkisinde değişikliğe neden olmaz. Ancak enfeksiyon nedeniyle kendinizi iyi hissetmiyorsanız veya baş ağrısı, baş dönmesi, mide rahatsızlığı gibi yan etkiler yaşıyorsanız alkol bu durumu daha da kötüleştirebilir. Aşırı miktarda alkol kullanmak ise karaciğerde yan etki riski yaratabilir.
Eczanelerde bulabileceğiniz Avelox ile aynı etkin maddeyi içeren muadil ilaçlar; Atafloks, Demoxif, Emesmox, Mofelox, Moksefen, Moksilox, Moxacin, Moxday, Moxhel, Moxicum, Moxifix, Moxitab, Moxitec, Multiflex Moxiflex, Pitoxil, Turktıpsan Moxifloksasin.
Eğer aşağıdaki durumlardan biri sizin için geçerliyse Avelox kullanmayın:
Hamileyken ve emzirirken Avelox kullanmayın. İlacı kullanırken hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza danışın.
Eğer aşağıdaki etkilerden birini yaşarsanız Avelox’a ciddi alerjiniz var demektir. Hemen ilacı kullanmayı bırakın ve size en yakın hastanenin acil servisine başvurun:
Bu liste Avelox’un tüm yan etkilerini içermez. Tamamı için kullanma talimatını okuyun.
Sinüzit neden olur? Ne iyi gelir? Belirtileri ve tedavi yöntemleri
Avelox’un günlük hayatınızda aksaklık yaratabilecek bazı yan etkileri olabilir. Ancak bu etkilerin çoğu vücudunuz ilaca alıştıkça tedavi sırasında kaybolur. Eğer şiddetli yan etkiler yaşıyorsanız mutlaka doktorunuza danışın.
Halsizlik, hasta hissetme Avelox’un yaygın görülen yan etkilerindendir.
Avelox’un etkin maddesi moksifloksasin, kinolon grubu bir antibiyotiktir.
Avelox gibi kinolon grubu antibiyotiklerin yanlış kullanımda akut böbrek hasarına neden olabileceği belirtilmiştir. Bu nedenle ilacı doktorunuzun reçete ettiği şekilde kullanmanız son derece önemlidir.
Avelox bir sonraki dozu alana kadar, yaklaşık 24 saat sistemde kalır, idrar ve dışkıyla vücuttan atılır. Vücutta yarılanma ömrü 12 saattir.
Avelox 400 mg tablet ile ilgili daha detaylı bilgiye ulaşmak ve kullanma talimatını okumak için bu linke tıklayın:>>>>>
YAZIYI PAYLAŞ
YORUMUNUZ VAR MI?