Andorex, ağız, boğaz ve diş iltihaplarının tedavisinde kullanılan antiseptik bir ilaçtır. Ağız içi yaralar ve aftlar, boğaz enfeksiyonları, diş eti iltihabı tedavisinde ve ağız içi hijyeni için kullanılır. Piyasada oral sprey ve gargara formlarında bulunan Andorex’in etkin maddeleri klorheksidin glukonat ve benzidamin HCI’dır. Uygulandıktan sonra yutulmadığı sürece kullanımı son derece kolaydır. Ağız içi uyuşma, tat alma farklılıkları, diş lekelerinde veya diş taşında artış gibi bazı yan etkileri bulunsa da doğru kullanıldığında güvenli bir ilaçtır.
İçindekiler
Andorex, ağız, boğaz ve diş enfeksiyonlarında kullanılan antiseptik bir çözeltidir. Bu özelliği ile enfeksiyona neden olan mikropları yok eder. Piyasada sprey ve gargara formlarında bulunur. Kullanım yöntemleri farklı olsa da her iki formu da aynı amaçla kullanılır eder. Etkin maddeleri klorheksidin glukonat ve benzidamin HCI’dır. Gargara formu, 200 ml’lik şişelerde, 15 ml’lik ölçeğiyle birlikte satılır. Sprey formunun bir şişesi ise 30 ml’lik çözelti içerir. (1)
Aft nedir, neden olur? Afta ne iyi gelir? Ağız içi yaralarının tedavisi
Andorex’in etken maddelerinden biri olan klorheksidin dişlerde renklenmeye neden olabilir. Bu yüzden her iki formunu da kullanmadan önce dişlerinizi fırçalayın.
Antiseptik nedir? Ne işe yarar? Nasıl kullanılır? Faydaları ve riskleri
Sprey formunda önerilen kullanım yoğunluğu:
Gargara formunda önerilen kullanım yoğunluğu:
Çocuklarda 1 haftadan daha uzun süre kullanılmamalıdır. Kullanım sonrası boğazda yanma ya da batma gibi rahatsızlıklar oluşuyorsa sulandırılabilir.
İlaç kullanılması gerekenden fazla alındığında zehirlenmeye neden olmaz. Yanlışlıkla içildiğinde de sadece belirtilere yönelik tedavi uygulanır. Eğer siz veya çocuğunuz Andorex’i yanlışlıkla içtiyseniz doktorunuza veya eczacınıza danışın.
Andorex’in herhangi bir ilaçla bilinen bir etkileşimi yoktur. Ancak yine de kullanmadan önce doktorunuza kullandığınız reçeteli-reçetesiz ilaçlar veya takviyeler varsa bilgi verin.
Andorex’in herhangi bir yiyecek ya da içecek ile bilinen bir etkileşimi yoktur.
Bademcik iltihabı ve hastalıkları neden olur? Belirtileri ve tedavisi
Şiddetli böbrek ya da karaciğer bozukluğu olan kişiler Andorex’i dikkatli ve doktor kontrolünde kullanmalıdır.
İlacın gebelik ve emzirme döneminde kullanımı ile ilgili yeterli araştırma olmadığı için kullanılmaması önerilmektedir.
Beniflex, Benzydex, Clioro, Cloder Plus, Fardoben, Farhex, Geraks, Geral, Heksoben, Hexinat, Klodamin, Kloremin, Kloroben, Parodex , Tanflex, Tantum Verde, Ternex
Yukaridaki Andorex’le eşdeğer ilaçların hepsinin gargara ve oral sprey formları piyasada bulunmaktadır.
Andorex’in genel olarak yan etkileri azdır. Ancak içeriğindeki kimyasallara karşı hassa olan kişilerde bazı olumsuz etkileri olabilir.
Boğaz ağrısı neden olur, ne iyi gelir? Belirtileri ve tedavisi
Andorex sprey ile ilgili daha kapsamlı bilgiye ulaşmak için Reçetesine ve prospektüsüne şu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz: >>>
Kaynaklar ve Referanslar:
1- Andorex sprey reçetesi,2- Benzydamine hydrochloride,3- Chlorhexidine Gluconate MouthwashYAZIYI PAYLAŞ
YORUMUNUZ VAR MI?