Araştırma odaklı biyofarma şirketi AbbVie, dünya genelinde 10. yılını kutluyor

6 Haziran 2023   |    7 Haziran 2023    |   Kategori: Sektör Print

Araştırma odaklı biyofarma şirketi AbbVie, dünyada ve Türkiye’de 10. yılını kutluyor. Bugüne kadar 50 milyar dolar Ar-Ge yatırımı yapan şirket, her yıl dünya çapında 62 milyondan fazla insanın tedavisine destek oluyor. “10 yıllık etki, sınırsız olasılıklar” sloganıyla Türkiye’de de 10 yıldır önemli projelere imza atan AbbVie, özgün kültürü, çeşitlilik ve kapsayıcılığı kucaklayan yaklaşımı ile Great Place To Work Enstitüsü (GPTW) tarafından 9 yıldır üst üste Türkiye’de ve ilaç sektöründe “En İyi İşveren” seçiliyor.

Hastalar için yenilikçi ilaçları keşfetmeye ve geliştirmeye kendini adamış araştırma odaklı global biyofarma şirketi AbbVie, dünyada ve Türkiye’de 10. yılını kutluyor. 2013 yılında Abbott’un 130 yıllık inovasyon gücünü arkasına alarak kurulan AbbVie, dünya genelinde 70’in üzerinde ülkede 50 bin çalışanıyla faaliyet gösteren bir sağlık devine dönüşmüş durumda. AbbVie, tam 10 yıldır ciddi sağlık sorunlarını çözmek, gelecekteki tedaviler için yenilikçi ilaçlar keşfederek toplumun hizmetine sunmak için faaliyetlerini sürdürüyor.

Geride bıraktığı 10 yılda dünya genelinde 50 milyar doların üzerinde Ar-Ge yatırımı gerçekleştiren şirket, 30’dan fazla ürünü ile 60’ın üzerinde hastalığın tedavisi için çözümler sunuyor ve 62 milyondan fazla insanın yaşamına dokunarak tedavisine destek oluyor. Güçlü Ar-Ge portföyüyle inovasyona odaklanan ve önümüzdeki yıllar için hassas tıp, veri yakınsaması, genetik, genomik ve hasta odaklı ilaç geliştirme gibi kilit alanlara ve teknolojilere yatırım yapan AbbVie’nin dünya genelinde 70 ülkede yürütülen klinik çalışmalarında 45.000’in üzerinde hasta yer alıyor.

2013 yılında 167 çalışanıyla faaliyet göstermeye başlayan AbbVie Türkiye, bugün Türkiye’de 480 çalışanı ile hastaların yaşamında iz bırakma vizyonuyla ürünlerini toplumun hizmetine sunuyor. Şirket Türkiye’de immünoloji, hematoloji, onkoloji, spesifik farma, nörolojik bilimler, göz sağlığı ve medikal estetik alanlarında sunduğu ilaç ve çözümlerle insanların hayatlarını iyileştirmek için çalışıyor. Türkiye’de immunoloji alanında 19, hematoloji/onkoloji alanında 20 ve göz sağlığı alanında 1 olmak üzere 40 global klinik araştırma yürütüyor. AbbVie Türkiye ayrıca 2017 yılından bu yana sürdürdüğü yerel üretim projesi kapsamında başlıca göz sağlığı ürünlerinin üretimini Abdi İbrahim İlaçları’nın İstanbul Esenyurt’taki üretim kampüsü içinde kurulan özel bir tesiste gerçekleştirecek.

Özgün kültürü, çeşitlilik ve kapsayıcılık yaklaşımı ile iş dünyasında farklı bir yerde…
AbbVie çalışan bağlılığının artırmasına ve güçlü liderler yetiştirmesine olanak sağlayan, çalışanlarıyla birlikte inşa ettiği kültürüyle sektörde farklılaşıyor. Önyargılardan uzak, herkesin fikirlerini yüksek sesle dile getirebildiği, zihinsel ve ruhsal olarak kendini güvende hissettiği, güvene, açık iletişime ve şeffaflığa dayalı kapsayıcı bir çalışma ortamı yaratmayı hedefleyen AbbVie Türkiye yönetimi, şirket kurulduğu günden bu yana çalışanlarını tüm süreçlere dahil ediyor, stratejilerini tüm fonksiyonların temsil edildiği ekipler aracılığıyla oluşturuyor.

AbbVie hem en iyi yetenekleri bünyesine katmak hem de çalışanlarının kariyer yolculuklarına destek olmak için birçok farklı uygulamayı hayata geçiriyor. Eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılık (EED&I) yaklaşımını kültürünün odağında tutan şirket, bu çerçevede cinsiyet eşitliğine ve kadınların iş hayatında aktif rol almasına da özen gösteriyor.

Kadınların sosyal yaşamda ve iş hayatında aktif rol almalarını ve fırsat eşitliğini desteklemek için önemli sosyal sorumluluk çalışmalarına da imza atan AbbVie Türkiye, 2022 yılından bu yana Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) iş birliğinde yürüttüğü “Önce Kızlar, Öncü Kızlar” Projesi kapsamında Türkiye’nin farklı illerinde eğitimlerini sürdürmekte zorlanan, lise ve üniversitede okuyan 80 kız öğrencinin eğitimine ve kariyer yolculuklarına destek veriyor. Allergan Aesthetics ve Türk Eğitim Vakfı (TEV) iş birliğiyle hayata geçirdiği “Yarınlar için Ben Varım” projesi kapsamında da 30 kadın tıp öğrencisine eğitim desteği sağlıyor.

AbbVie Türkiye; özgün kültürü, çeşitlilik ve kapsayıcılığı kucaklayan yaklaşımı ile Great Place To Work Enstitüsü (GPTW) tarafından 9 yıldır üst üste Türkiye’de ve ilaç sektöründe “En İyi İşveren” seçiliyor.

AbbVie Türkiye Genel Müdürü Mete Hüsemoğlu, “2013 yılında 167 çalışanla kapılarını açtığımız AbbVie Türkiye, bugün 480 çalışanı olan büyük bir aileye dönüştü. AbbVie olarak tam 10 yıldır yaşama değer katan çözümler sunmak ve hayallerimizi gerçeğe dönüştürmek için ilk günkü heyecanımızla çalışmaya devam ediyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana bilimden aldığımız güç ve hastalardan aldığımız ilhamla; güçlü Ar-Ge odağımız, bilime olan tutkumuz ve insanlığa hizmet etmeye olan derin bağlılığımız ile yaşamlara dokunmaya gönül verdik.

İnsanların ve hastaların yaşamlarında iz bırakma vizyonumuzla, “10 yıllık Etki, Sınırsız Olasılıklar” sloganımızla, 10 yılda Türkiye’de önemli çalışma ve projelere imza attık. Özgün kültürümüz, çeşitlilik ve kapsayıcılığı kucaklayan yaklaşımımız sayesinde Great Place To Work Enstitüsü (GPTW) tarafından 9 yıldır üst üste Türkiye’de ve ilaç sektöründe “En İyi İşveren” seçilmenin de haklı gururunu yaşıyoruz. Tutkumuzun verdiği cesaretle, toplum sağlığına olan on yıllık etkimizi sınırsız olasılıklarla desteklemeye var gücümüzle devam edeceğiz” diye konuştu.

AbbVie kültürünün temel taşı: İnsanların yaşamlarında iz bırakmak ve topluma katkı sağlamak

AbbVie, insanların yaşamlarında iz bırakmak ve içinde bulunduğu toplumlara katkı sağlamak için dünyanın dört bir yanında her yıl farklı gönüllülük ve sosyal sorumluluk projeleri hayata geçiriyor, yardım programları ve tıbbi bağışlar yoluyla yerel sivil toplum kuruluşlarına destek oluyor. Dünya genelinde tüm AbbVie çalışanları her yıl “Olasılıklar Haftası” etkinliği kapsamında bulundukları ülkelerde eğitim, çevre gibi alanlarda birçok gönüllülük projesini hayata geçiriyor. AbbVie Türkiye ise 2014 yılından bu yana Olasılıklar Haftası etkinlikleri kapsamında sivil toplum kuruluşları iş birlikleriyle gerçekleştirdikleri çalışmalar ile toplam 8.000 öğrencinin hayatına dokundu.

AbbVie, bu yıl ülkemizde yaşanan, 11 ilimizi ve milyonlarca insanımızı çok ciddi biçimde etkileyen deprem felaketi sonrasında AbbVie Vakfı aracılığıyla afetten etkilenen bölgelerdeki çalışmalara destek sağlamak üzere global sivil toplum kuruluşlarına 1 milyon dolar bağış yaptı. Tüm dünyadaki AbbVie çalışanları da AbbVie Vakfı aracılığıyla Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarına yaklaşık 332 bin dolar bağışta bulundu. AbbVie Türkiye de deprem bölgesinde bu felaket nedeniyle ampute olan, ortopedik ve nörolojik yaralanma ile karşı karşıya kalan engelli bireylere ve riskli bebeklere destek olmak üzere Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV) – Cerebral Palsy Türkiye iş birliği ile ‘Deprem Bölgesinde Yerinde Hizmet Projesi’ni hayata geçirmek üzere çalışmalarına başladı. Proje kapsamında deprem sonrası engelli çocuklar, Cerebral Palsy’li çocuklar ve gelişimsel sorun yaşayan riskli bebekler için Hatay konteyner kente yerleştirilecek bir konteynerda bir yıl boyunca rehabilitasyon ve erken müdahale hizmeti verilecek.

Rakamlarla AbbVie

  • AbbVie 30’dan fazla ürünü ile 60’ın üzerinde hastalığın tedavisi için çözümler sunuyor, dünya çapında 175’in üzerinde ülkede her yıl 62 milyonun üzerinde insanın tedavisine destek oluyor.
  • Yaklaşık 20 ülkede ileri teknolojiye sahip üretim ve Ar-Ge tesislerinde güvenli ve en yüksek kalitede yenilikçi tedaviler geliştiren AbbVie, geride bıraktığı 10 yılda dünya genelinde 50 milyar doların üzerinde Ar-Ge yatırımı gerçekleştirdi.
  • Sadece 2021 yılında Ar-Ge’ye 6,5 milyar dolar kaynak ayıran şirketin halihazırda Ar-Ge aşamasında 90’ın üzerinde molekül, cihaz veya endikasyonu bulunuyor.
  • AbbVie’nin araştırma programı kapsamındaki ilaçların yüzde 80’i türünün ilk örneği kabul ediliyor.
  • Dünya genelinde 70 ülkede 45.000’in üzerinde hasta AbbVie’nin klinik çalışmalarında yer alıyor. Türkiye’de de 20 kişilik klinik araştırma ekibi, immünoloji alanında 19, hematoloji/onkoloji alanında 20 ve göz sağlığı alanında 1 olmak üzere, 229 hastanın dahil olduğu toplam 40 global klinik araştırma yürütüyor.
  • Bugüne kadar dünya çapında En İyi İşveren sıralamalarında 40’ın üzerinde ülkede Great Place to Work Ödülü’ne layık görüldü.
  • AbbVie Türkiye’de Great Place To Work Enstitüsü (GPTW) tarafından 9 yıldır üst üste “En İyi İşveren” seçildi. Great Place to Work Enstitüsü 2015 yılından bu yana şirketi her yıl art arda çeşitli kategorilerde toplam 27 ödüle layık görüldü.
  • AbbVie çevresel ayak izini azaltmak ve gezegenimizin daha yaşanabilir bir yer olmasına katkı sağlamak için sürdürülebilirliğe öncelik veriyor. Dünya genelinde 2015 yılından bu yana, %26 karbon emisyonunda azalma, %14 su tüketiminde azalma sağlanırken, Türkiye’de 2019 yılından bu yana %31 karbon emisyonunda azalma, %45 su tüketiminde azalma ve %25 enerji tasarrufu sağlandı.

YAZIYI PAYLAŞ

YORUMUNUZ VAR MI?

guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Araç çubuğuna atla