Muskazon, iskelet kası rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. İçerdiği etkin maddeler, parasetamol ve klorzoksazon, ağrıyı hafifletir ve spazmı azaltır. Muskazon’un geniş bir kullanım alanı vardır; bel ağrısından boyun tutulmasına, servikal sendromdan eklem ve tendon rahatsızlıklarına kadar birçok durumda rahatlama sağlar. Baş dönmesi, sersemlik hali, baş ağrısı, sindirim sorunları yaygın görülen yan etkilerinden bazılarıdır. Muskazon’un mutlaka doktorun önerdiği şekilde ve dozda kullanılması gerekir.
İçindekiler
Muskazon, iskelet kası hastalıklarına bağlı ağrı, gerginlik ve hareket sınırlılığı gibi sorunların tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Tablet formundadır ve her bir tablet 300 mg parasetamol ve 250 mg klorzoksazon olmak üzere iki etkin madde içerir.
Muskazon’un kullanım alanları çeşitlidir. Fizik tedavi, istirahat ve diğer yöntemleri destekleyici tedavi olarak, iskelet kasındaki ağrı ve spazm (istemsiz kasılma) gibi rahatsızlıkları iyileştirmek için kullanılır. Bu durumlar arasında bel ağrısı, boyun tutulması, servikal sendrom (boyun, omuz ve kol ağrıları), iltihabi veya travmatik kas rahatsızlıkları, tendon ve eklem rahatsızlıkları bulunur. Ayrıca ortopedik işlemler sırasında ağrı kesici olarak da kullanılabilir.
Panadol nedir? Ne için kullanılır? Kullanımı, dozu ve yan etkileri
Muskazon’u belirli durumlarda dikkatle kullanmanız gerekmektedir:
Ağrı kesici ilaçlar nasıl kullanılmalıdır? Türleri ve yan etkileri
Yetişkinler için önerilen başlangıç dozu günde 3-4 defa alınacak şekilde iki tablettir. Hastanın durumuna göre daha sonra günlük doz 3-4 defa bir tablete indirilebilir. Tedavinizin ne kadar süreceğine doktorunuz karar verecektir.
Muskazon’u gereğinden fazla kullandığınızda aşağıdaki belirtileri yaşayabilirsiniz:
Eğer Muskazon’u önerilenden daha fazla kullanmışsanız en yakın sağlık kuruluşunun acil servisine başvurmalısınız.
Muskazon, alkol veya sinir sistemini sakinleştiren ilaçlarla beraber kullanıldığında baş dönmesi ve benzeri yan etkileri yoğunlaştırabilir.
Eğer şu an reçeteli ya da reçetesiz bir ilaç kullanıyorsanız, ya da yakın zamanda kullandıysanız, bunları doktorunuza ya da eczacınıza belirtmeniz çok önemlidir.
Alkol Muskazon’un sersemlik, baş dönmesi, mide bulantısı gibi yan etkilerini daha da arttırabilir. Bu nedenle tedavi süresince alkol tüketmemeniz önerilir.
Eczanelerde Muskazon ile aynı etkin maddeleri içeren, eşdeğer tek ilaç Parafon’dur.
Muskazon sadece tablet formunda bulunur.
Eklem ağrısı neden olur? Nasıl geçer? En etkili tedavi yöntemleri
Eğer Muskazon’un etkin maddelerinden birine veya içerdiği diğer maddelere karşı alerjiniz varsa, karaciğer yetmezliği sorunu yaşıyorsanız veya akut porfiri (karın ağrısı ve kas kramplarıyla kendini gösteren kalıtsal bir hastalık) hastasıysanız Muskazon kullanmayın. Şiddetli karaciğer veya böbrek yetmezliği rahatsızlığınız varsa Muskazon kullanmamalısınız. Yeterli düzeyde veri olmadığı için 12 yaşın altındaki çocuklarda Muskazon kullanılmamalıdır.
Hamilelik: Muskazon etken maddelerinden biri olan klorzoksazonun hamilelikte kullanımına dair yeterli veri olmadığından sadece zorunlu durumlarda hekim tarafından önerilmediği takdirde kullanılmamalıdır İlacı kullanırken doğum kontrol yöntemleri uygulanmalıdır. İlacı kullanırken hamile olduğunuzu öğrenirseniz, hemen doktorunuza bildirmeniz gerekmektedir.
Emzirme: Etkin maddelerden biri olan klorzoksazonun anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Emzirme döneminde Muskazon, sadece zorunlu olduğunda kullanılmalıdır.
Diz kapağı ağrısı neden olur? Ne iyi gelir? Belirtileri ve tedavisi
Muskazon’un sık rastlanan yan etkileri şunlardır:
İlaçla ilgili daha detaylı bilgiye ulaşmak ve kullanma talimatını okumak için linke tıklayın>>>
Kaynaklar ve Referanslar:
1- Muskazon reçeteYAZIYI PAYLAŞ
YORUMUNUZ VAR MI?