Muscoflex kas-iskelet sistemindeki ağrılı kas spazmlarının tedavisinde kullanılan kas gevşetici bir ilaçtır. Etkin maddesi tiyokolşikosid, kaslar ile beyin ve omurilik merkezleri arasındaki ağrı sinyallerini bloke ederek ağrıyı ve spazmı azaltır. Eczanelerde kapsül, ampul, krem ve jel formlarında bulunur. Jel formu olan Muscoflex DUO, steroid olmayan antiinflamatuvar ilaçlar (NSAİİ) grubuna dahil, 2 etkin maddelidir ve kas gevşetici etkisi yanında iltihap giderici ve ağrı kesicidir. Mucoflex’in bulantı, kusma, mide ağrısı, ishal gibi hafif yan etkileri olabilir.
İçindekiler
Etkin maddesi tiyokolşikosid olan Muscoflex, kas gevşetici bir ilaçtır. Eczanelerde kapsül (8 mg), ampul (4mg / 2ml), krem (%0.25) ve jel (%0.25 + %1.16) formlarında bulunur. Jel formu (Muscoflex DUO) steroid olmayan antiinflamatuvar ilaçlar (NSAİİ) grubuna dahildir.
Muscoflex DUO iki etkin maddeli bir ilaçtır. Etkin maddelerinden biri kas gevşetici tiyokolşikosid, diğeri ise antiinflamatuvar (iltihap giderici) ve ağrı kesici diklofenak dietilamonyumdur.
Kramp (kas spazmı) nedir? Neden olur? Belirtileri ve tedavisi
Muscoflex kas gevşetici etkisiyle kas-iskelet sistemini etkileyen ağrılı kas spazmlarının semptomatik tedavisinde kullanılır.
Muscoflex DUO jel kas gevşetici etkisine ek olarak antiinflamatuvar bir ilaçtır:
Muscoflex’in etkin maddesi tiyokolşikosid kas gevşetici, rahatlatıcı bir ajandır. Kas gücünü azaltmadan kaslar ile beyin ve omurilik merkezleri arasındaki ağrı sinyallerini bloke eder, ağrıyı ve spazmı azaltır.
Kapsül formunda doktorunuz aksini belirtmediği sürece genellikle önerilen doz günde 2 kez birer kapsüldür (8 mg + 8 mg). Bu önerilen maksimum dozdur. Tedavi süresi 5-7 gündür. İlaçlarınızı yemeklerden sonra alın.
Genellikle önerilen doz yetişkinlerde günde 2 kez birer ampuldür (4 mg + 4 mg). Çözelti kas içine enjekte edilir. Tavsiye edilen tedavi süresi 3-5 gündür. Gerekli durumlarda, şiddetli kas kramplarında tedaviye 5-7 gün kadar kapsül formuyla devam edilir (günde 2 defa 2 kapsül).
Eğer fizik tedavi görüyorsanız, ilacın etki edebilmesi için seanstan 30-40 dakika önce enjeksiyonun yapılması gerekir.
Genellikle günde 2-3 defa cilt üzerine uygulamak yeterlidir.
Doktorunuz farklı bir tedavi önermediyse günde 3–4 defa uygulanır.
İlacın etkin maddesi tiyokolşikosid gerektiğinden fazla alındığında bazı ciddi yan etkilere neden olabilir. Eğer doktorunuzun önerdiğinden fazla kullandıysanız ve uykulu hissetme, mide ağrısı veya hareketlerinizde gevşeme gibi belirtiler yaşıyorsanız hemen doktorunuza ya da eczacınıza danışın.
Eklem ağrısı neden olur? Nasıl geçer? En etkili tedavi yöntemleri
Eğer aşağıdaki ilaçları kullanıyorsanız Muscoflex kapsül ve ampul formunu kullanmayın:
Muscoflex krem ve Muscoflex DUO’nun bilinen bir ilaç etkileşimi yoktur. Ancak siz yine de ilacın herhangi bir formunu kullanmadan önce, eğer kullandığınız reçeteli veya reçetesiz bir ilaç ya da takviye varsa doktorunuza mutlaka bilgi verin.
Etkin madde tiyokolşikosid uyku haline neden olabilir ve alkol bu etkiyi ciddi düzeyde arttırabilir. Muscoflex’i alkolle birlikte almaktan kaçının.
Eczanelerde bulabileceğiniz, Muscoflex ile aynı etkiye sahip ilaçların bazıları; Adeleks, Colciospa, Kaserax, Kenfix, Keyrelaks, Maxrelax, Maxthio, Muscal, Muscomed, Muscoril, Musfixa, Recoside, Redemus, Tefel, Thiospa, Tiorelax, Tyoflex’tir.
Buscopan nedir, ne işe yarar? Kullanım şekli, dozu ve yan etkileri
Aynı etken maddeleri içeren ilaçlar; Cureflex, Diclomec Plus, Dikloflex, Megaflex, Voltonik.
Aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz Muscoflex’i kullanmayın:
Muscoflex’i hamilelikte ve emzirirken kullanmayın. İlacı kullandığınız sırada hamile kaldığınızı fark ederseniz mutlaka doktorunuza bilgi verin.
Muscoflex bazı kişilerde alerjik reaksiyona neden olabilir. Eğer aşağıdaki belirtilerden herhangi birini yaşarsanız size en yakın hastanenin acil servisine başvurun:
Bunlar hafif yan etkilerdir ve genellikle ilacı bırakınca veya dozunu azaltınca kaybolur. Yine de buna benzer belirtiler yaşarsanız doktorunuza bilgi verin.
Dexofen nedir? Ne için kullanılır? Kullanım şekli, dozu ve yan etkileri
İlaç hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak, kullanma talimatı ve reçetesini okumak için bu linke tıklayın>>>
YAZIYI PAYLAŞ
YORUMUNUZ VAR MI?