Lichter, bu yılın başında bacağında yoğun ağrılarla doktora gitti. Yapılan tahliller sonucu bakterilerin yol açtığı osteomiyelit yani kemik iliği iltihabı teşhisi konuldu. Doktorlar, kendisine bacağını kesmek yerine deneysel bir yöntem önerdiler, o da kabul etti. Lichter’in tam olarak iyileşmesi 18 ay sürecek ancak doktorlar bu sürenin sonunda yürüyeceğine olan inançlarını koruyorlar.
Baş cerrah Dr. Michael Wagels, The Age sitesine verdiği röportajda, “Kemiğin gelişmesini umduğumuz doku üzerinde çalışmamız gerekiyor” diyor. Bu yılın sonuna doğru bu yeni yöntemin testleri canlı koyunlar üzerinde yapılacak. Wagels, bu testler tamamlanana kadar Lichter’in bacağı konusunda bir şey söylemek istemediklerini sözlerine ekliyor.
3D kaval kemiği Avustralya’daki Queensland Teknoloji Üniversitesi’nde modellenerek Singapur’da basıldı. Etrafında kemik gelişmesi beklenen biyolojik olarak çözülebilen iskeletin zamanla vücutta erimesi bekleniyor.
Bu operasyon, kaza veya enfeksiyon sonucu kemiklerini kaybeden hastalar için büyük umut vadediyor. Sadece ABD’de her 10 bin kişiden birini etkileyen osteomiyelit yüzünden yaklaşık 2 milyon kişinin organları kesilmek zorunda kalıyor.
Dünyada sivil savaş mağduru milyonlarca insan kemik kayıpları nedeniyle ömür boyu engelli olarak yaşamlarını sürdürmek zorunda kalıyor. 3D yazıcıda basılan protez veya parçalar dünya çapında yaygın olarak kullanılıyor ancak bu yöntem ilk kez gerçekleştirildi.
Kaynak: https://futurism.com/man-receives-worlds-first-3d-printed-tibia-replacement/
YAZIYI PAYLAŞ
YORUMUNUZ VAR MI?